Tags

, ,

Jeg er hjemme fra ferie i Sandefjord, Tyrkia og Justøy og kan endelig sette meg ned å lage innlegg uten å styre med auto-publisering. Selv om det er et veldig godt og nyttig verktøy føles det bedre å skrive «direkte»! Også passet det så godt å være tilbake til en smakebit på søndag. Flere smakebiter finner du hos Flukten fra virkeligheten.

I det jeg kom hjem, kom jeg også hjem til en stor stabel tegneserier jeg gleder meg å ta fatt på. Men tegneserier er litt kompliserte å gi smakebiter fra. Så smakebiten kommer fra boken jeg leser; Fyrvokterens kone av Karen Viggers (s 93).

På fredelige dager som dette pleide hun å si at havet hvilte. At det lå og ventet på at været skulle slå om og forberedte seg på hard medfart når vinden vendte tilbake. Det kunne ikke være stille alltid, sa han, for da ville odden bli selvtilfreds og glemme hvorfor den var der. For å bli herjet med av vind og vær. Og han hadde selvsagt rett. Stille perioder hadde en hensikt. Det var da man skulle lagre energi. Og energi var avgjørende for at en sjel skulle takle livets utfordringer.