Tags

, , , , , , , ,

Jeg har lest de tre bøkene; Tessia, Invasjonen og Opdagelsen på dansk. De er skrevet av den australske forfatteren Trudi Canavan og satt sammen i serien Magikerens lærling.

Han befamlede Tessia og begyndte at løsne hendes tøj. Hun fik gåsehud af afsky over hele kroppen. Det dunkede i hendes hoved som var det ved at sprænges. Væk! Væk! Forsvind! tænkte Tessia, og følte en voksende kraft inden i sig. Kort efter lød et rungende brag og et flammende lysskær fyldte rummet …

Se, hvad du kan gøre for staklen, men det skal gå hurtigt,“ fik Tessia ordre til. Tessia trak på sin magi, lukkede mandens sprængte blodårer og føjede hans brækkede knogler sammen.Men allerede inden hun var færdig, vidste hun at det var håbløst. Magien kunne ikke binde flænset væv sammen længe nok til at helingsprocessen satte ind. Det må kunne lade sig gøre, men på en anden måde, sagde Tessia til sig selv …

Imod dem kom den sarkanske hær. En enkelt skikkelse trådte frem fra sarkanernes rækker, og Tessia krøb sammen som om hun frøs. Takado.
Hun så igen hans lystne grin for sig og forstod hvor heldig hun havde været med at slippe levende fra mødet med ham. Bare jeg havde dræbt ham i stedet for kun at slynge ham tværs gennem værelset. Hvor meget sorg og ødelæggelse kunne det ikke have sparet os for …

I disse tre bøkene er naturtalentet Tessia hovedperson. Hun kommer i lære hos en trollmann og får være med på en tur til hovedstaden. Tessia er opplært i healing av sin far og hun prøver å finne en måte å kombinere healing og magi. Imens blir landet angrepet av et naboland og Tessia må være med i krigen.

Jeg fant disse tre bøkene i en pakke på en bokhandel i Danmark. Jeg hadde ikke lest noe av Trudi Canavan før, men oppdaget at dette var en serie som skulle vise historien før The Black Magicians trillogien.Det var tre fine bøker. Lettleste, men likevel spennende og interessante. Jeg kommer til å fortsette med å lese The Black Magician og kanskje var den en god ide å ha lest forhistorien først.