Tags

, , , , , , , ,

Bloggen The Broke and the Bookish har hver tirsdag en ny Topp 10 liste som på en eller annen måte har noe med bøker å gjøre. Denne gangen har jeg valgt å gjøre som Anita og skrive om 10 uleste bøker i min bokhylle.

  1. The wind through the keyhole av Stephen King. Dette er en frittstående roman om Roland av Gilead, som er hovedperson i serien Det mørke tårn. Den serien er en av mine absolutte favoritter, så jeg leser det som kommer ut av bøker som har en sammenheng med den.
  2. I en og samme person av John Irving. Jeg liker godt denne forfatteren og da jeg så at Gyldendal skulle gi ut en ny bok av han spurte jeg om å få et leseeksemplar. Jeg ser frem til å lese denne boken og håper den er skikkelig Irvinsk.
  3. Z av Max Brooks. Denne så jeg på Bokelskerinnens blogg og omtalen hennes ga meg skikkelig lyst til å lese boken. Da vi da i tillegg fikk den inn på jobb måtte jeg bare ta den med meg hjem.
  4. Fyrvokterens kone av Karen Viggers. Denne fikk jeg tilsendt av Cappelen Damm. Jeg har også sett en fin omtale av denne i Familien, så jeg ser frem til å lese den.
  5. Truet av John Katzenbach. Denne har jeg fått av Jurritzen forlag. Den har et fristende cover, så jeg har satt den opp på min leseliste for sommeren.
  6. Presteskapet av Sonja Holterman. Denne har jeg også fått fra Juritzen forlag. Den virker som en spennende krim, med noen referanser til tidligere tiders hekseprosesser. Spennende!
  7. Miraklenes tid av Karen Thompson Walker. I omtalen av boken står det: «Noen ting vet alle. Som at døgnet har 24 timer. Helt til det ikke er sant lenger.» Det høres ut som et veldig interessant grunnlag for en historie. Boken har jeg fått av Schibsted forlag.
  8. Skyld av Lillian Wirak Skow. Jeg leste boken Størst av alt av denne forfatteren og ble betatt av den. Derfor ville jeg også gjerne lese Skows nyeste bok. Boken fikk jeg av Liv forlag
  9. En vannmelon, en fisk og en bibel av Christy Lefteri. Denne vet jeg lite om, men coveret er nydelig og frister til lesning. Boken har jeg fått av Schibsted forlag.
  10. Anrop fra en engel av G.G. Musso. Jeg har lest, og likt, begge de foregående bøkene av Musso. Han skriver en blanding av realistisk og fantastisk, en blanding jeg synes er veldig fin. Boken ba jeg om å få av Pantagruel forlag.