Tags

, , , ,

Mitt bankande hjarte av Alf Kjetil Walgermo ble anbefalt meg av en kollega. Og for en bok! Dette er en ungdomsroman du må lese!

Fjorten år gamle Amanda er forelsket i David, den kjekkeste gutten på skolen. Spørsmålet er hvordan hun skal få ham til å bli interessert i henne.

Amanda er 14 år og forelsket i David, den nye gutten på skolen. Hun elsker å sykle og sparer til drømmesykkelen og hun har nettopp begynt å bli interessert i å lure seg avgårde på fest. Og det er da hun gjør det siste det skjer, hun faller sammen og besvimer. Hun må hentes av sykebil og våkner på sykehuset.

Nå truer en farlig sykdom med å røve frå henne alt; forelskingen, kjærligheten og livet. Hjertet hennes er så slitent at hun må gjennom en hjertetransplantasjon. Og hun er redd; Sitter forelskelse og kjærlighet i hjertet? Vil hun fremdeles være forelsket i David med et nytt hjerte? Vil hun være den samme, vil hun fremdeles være glad i å sykle, og kan hun sykle? Amanda har mange spørsmål rundt det å få nytt hjerte.

Amanda må vente en stund, men en dag kommer telefonen fra sykehuset om at de har funnet et nytt hjerte. Dette er en fortelling om hvordan det er for en jente å være forelsket og samtidig vente på et nytt hjerte. Men Mitt bankande hjarte er ikke en sykdomshistorie. Det er ei kjærlighetshistorie. Om Amanda, 14 år. Det er historien om det aller fineste og det aller fæleste på same tid.