Tags

, , ,

I dag er det en ny utfordring fra bloggen Flukten fra virkeligheten; med En smakebit på søndag. I denne utfordringen skal en åpne boken en leser og finne et par setninger en kan dele uten å røpe for mye av handlingen. Videre legger en igjen en link til bloggen sin i inLinkz på bloggen Flukten fra virkeligheten.

Jeg leser nå Vokterens hemmelighet av Joseph Delaney, som er tredje bok i serien Den siste lærling.

I vill tilstand kan lamia-hekser klare seg uten ordentlig mat i flere år og bare leve på insekter, larver og en rotte i ny og ne. Selv når de er tamme, som Meg, er det ikke noe problem for dem å gå sultne i flere måneder. Og dessuten, en kraftig dose av denne miksturen gjør ikke bare at hun sover, den inneholder også mange næringsstoffer, så Meg lider egentlig ingen overlast. I alle fall, gutt, jeg er sikker på at du kommer til å like henne. Hun er en utmerket kokke.

Kveldene blir mørkere og stormene rir. Vokteren bestemmer seg for å reise til vinterhuset sitt på den øde og dystre Anglezarke-heden. Det skal bli en lang og hard vinter, for Anglezarke er ikke et sted for de svake og fryktsomme. Tom syns det er fælt. Det er hekser i kjelleren, huset er fullt av hemmeligheter, og en fremmed og ond mann truer stadig vokteren. Møtet med vokterens fortid blir verre enn Toms verste mareritt. «Vokterens hemmelighet» er den tredje boken om vokterens lærling, Thomas Ward, som må beskytte folk mot spøkelser, gjenferd og hekser.