Tags

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Jeg har begynt å lese tegneserien Fables av Bill Willingham som er utgitt av DC Comics Vertigo siden 2002. Så langt har jeg lest de 10 første. Serien er foreløpig på 16 bøker, men bok nr 17 kommer i juli dette året. Jeg ble tipset om denne serien av Mari.

Fables 2Fra forlaget: Det var en gang, at alle eventyr viste seg å være sanne. Fables er en unik serie hvor vi forestiller oss at alle dine favorittkarakterer fra barnerim, eventyr, og sagn er virkelige og bor i New York City. Karakterene har alle blitt tvunget ut av sine egne hjemland av «The Adversary» og samles i et lite område i New York kalt Fabletown. Selvfølgelig bor bare de menneskelige karakterene der. Alle dyrene og de mer spesielle karakterene, Katten med støvlene, De tre små griser, Tommeliten, Gulliver og så videre, bor i et område av delstaten New York som er kjent som The Farm.

Willingham tolker mange av de gamle eventyrene på nye måter, dette kommer tydelig frem i skilsmissen mellom Snøhvit og FablesPrinsen på grunn av hans utroskap. Snøhvit er den absolutte hovedpersonen i denne serien, som omfatter utrolig mange karakterer. En annen hovedperson er Den store stygge ulven (han kaller seg selv «Bigby»), som ikke bare har blitt rehabilitert, men som også fikk muligheten til å skifte til et menneskelig utseende. Bigby er i seriens begynnelse Fabeltowns Sheriff.

De første historiene tar hver form av en spesiell sjanger: Den første er en mordgåte, den neste en konspirasjon thriller, og deretter en humoristisk krimfortelling. Mer etterhvert går serien over til mer å handle om krigen mellom eventyrfigurene og The Adversary, med forskjellige måter å spionere på og å finne ut mer om deres motstander. De ulike karakterene har magi de kan bruke og de nytter sine evner til det fulle for å knekke motstanderen og for å kunne flytte tilbake til sine hjemland.

Fra wikipedia: Ulike kunstnere har jobbet på denne serien. Inntil nylig var coveret tegnet av James Jean, men nå har João Ruas overtatt. Mesteparten av selve serien har blitt gjort av Mark Buckingham, som angivelig vil bli gitt tømmene til historien om Willingham blir ute av stand til å fortsette den. Andre artister inkluderer: Bryan Talbot, Lan Medina, P. Craig Russell, Mike Allred, Craig Hamilton, og Linda Medley.

Dette er en fantastisk fin tegneserie. Den anbefales på det sterkeste!

Lagre