Tags

, , , ,

Det er torsdag og et nytt boktema hos Anettes bokboble. Denne gangen vil Anette gjerne høre om min favorittforfatter på I. Mitt valg denne gangen er:

John Irving

John Winslow Irving (født John Wallace Blunt, Jr – 2 mars 1942) er en amerikansk forfatter og Academy Award-vinnende manusforfatter.
Irving oppnådde både kritikernes og publikums ros etter den internasjonale suksessen med Garps bok i 1978. Noen av Irvings romaner, slik som Siderhusreglene og En bønn for Owen Meany, har vært bestselgere. Fem av hans romaner er tilpasset film.

 

Mine favoritter av John Irving er:

Siste natt i Twisted River

Fra forlaget: Overdådig og oppfinnsom roman om kokken Dominic Baciagalupo og sønnen Dannys omflakkende liv, på flukt fra en uforsonlig politimann. I 1954, i bakrommet på en liten kafé, i en liten by i New Hampshire, tar en engstelig tolvåring feil av kjæresten til den lokale politimannen og en bjørn. Både tolvåringen og faren hans må flykte fra småbyen, og forflytter seg i årevis mellom Boston, Vermont og Toronto, forfulgt av den uforsonlige politimannen. Den eneste vennen de har, er den eksentriske analfabeten og skogsarbeideren Ketchum. Verken far eller sønn kjenner morgendagen, og den rotløse tilværelsen deres er akkurat så full av irving’ske overdrivelser og overraskelser, snubletråder og seksuelle møter som man kan vente seg.

Siderhusreglene

Siderhusreglene er en fascinerende historie som spenner over tre generasjoner. Den eldste hovedpersonen er Dr. Wilbur Larch som er direktør for et barnehjem, hvor han både tar imot og aborterer uønskede barn. I mesteparten av historien følger vi Homer Wells, en foreldreløs som aldri ble adoptert. Han vokser opp som Dr. Larch sin assistent i den gynekologiske delen av barnehjemmets virksomhet. Homer bestemmer at det er moralsk galt å utføre aborter og forlater til slutt barnehjemmet i selskap med et ungt par. Han møter det unge paret da de kommer til Dr. Larch for å få abort. Homer blir hemmelig forelsket i jenta, Candy, mens hennes kjæreste, Wally, er i krigen. Den tredje hovedpersonen vi følger er Angel, Homers sønn. Angel vokser opp og forelsker seg i en afro-amerikansk frukthagearbeider, som er gravid med sin fars barn. Homer må i denne situasjonen bestemme seg for om det kan være riktig med abort i noen tilfeller. Etterhvert lengter Homer mer og mer tilbake til barnehjemmet og Dr. Larch.