Tags

, , ,

I dag er det en ny utfordring fra bloggen Flukten fra virkeligheten; med En smakebit på søndag. I denne utfordringen skal en åpne boken en leser og finne et par setninger en kan dele uten å røpe for mye av handlingen. Videre legger en igjen en link til bloggen sin i inLinkz på bloggen Flukten fra virkeligheten.

Jeg leser nå, for bokbloggturneen; Bomb dem av Mikael Niemi og smakebiten er fra begynnelsen av boken:

Noen råd før jeg dør

Ting å tenke over hvis man holder på å forelske seg:
For det første, ikke forelsk deg.
Hvis man likevel forelsker seg? Velg i hvert fall ikke den peneste jenta på skolen.
Hvis man likevel forelsker seg i den peneste jenta på skolen? Se på det som en sinnsykdom. Prøv å bli frisk. Slutt å tenke på henne.
Og hvis man likevel tenker på henne? Si i hvert fall ingenting, for guds skyld. Hva som helst, bare ikke det.

Niemis hovedperson er 16 år. Han deler klassen inn i Dritter og Idioter. Drittene får servert livet på sølvfat og har foreldre som passer på at alt går bra. Idiotene vet at Drittene alltid kommer til å vinne, men finner seg i det og vil bare være alle til lags. Men betyr det at han vil bombe skolen tilbake til steinalderen? Usedvanlig engasjerende roman, og spesielt i lys av vår egen tragedie i juli 2011.