Tags

, , , , ,

I dag er det en ny utfordring fra bloggen Flukten fra virkeligheten; med En smakebit på søndag. I denne utfordringen skal en åpne boken en leser og finne et par setninger en kan dele uten å røpe for mye av handlingen. Videre legger en igjen en link til bloggen sin i inLinkz på bloggen Flukten fra virkeligheten.

Jeg leser nå Enhjørningen av André Bjerke. Jeg ble anbefalt De dødes tjern av Ina på I Bokhylla, og ble så begeistret for den at jeg fortsatte med Skjult mønster og Enhjørningen. Alle tre er krimbøker.

Enhjørningen handler om fire menn som spiller bridge, en psykiater, en forretningsmann, en journalist og en dikter. Samtalen dreier inn på parapsykologi, og dermed utvikler det seg et nytt og spennende spill – om livssyn. De forteller hver sin historie om noe som kanskje var et møte med det overnaturlige, men psykiateren har en naturlig forklaring på alt. For å få ham på andre tanker setter dikteren igang et fantastisk eksperiment.

Smakebiten er fra begynnelsen av boken:

Heldigvis, kanskje? Hvis det faktisk skulle finnes slike skjulte krefter, ville verden bli så – utrygg. Så uberegnelig. Ja, jeg snakker som forretningsmann.
Nordberg stod ved bordet med sitt glass i hånden. Jo, der spilte han ut. Han gjorde et kast med den prektige manken: Og hvis det ikke skulle finnes slike skjulte krefter, ville verden bli så – opplagt. Ja, jeg snakker som dikter.