Tags

, , , , , , ,

Jenta med snø i håret er svenske Ninni Schulmans debutroman. Den er en kriminalroman om den lille bygden Hagfors i Värmland. Hovedpersonen er journalisten Magdalena, som har flyttet med sønnen fra mannen sin i Stockholm tilbake til hjembygda, for å ta fatt på sin nye jobb som journalist i lokalavisa.

Jenta med snø i håret16 år gamle Hedda forsvinner sporløst fra sitt hjem utenfor Hagfors i Värmland. Når politiet får saken, viser det seg at den pliktoppfyllende Hedda har levd et dobbeltliv. En tid senere blir en ung jente funnet myrdet med et skudd i hodet i en jordkjeller ikke langt fra Heddas hjem. Kan det være Hedda? Journalisten Magdalena Hansson har flyttet hjem til Hagfors etter en opprivende skilsmisse. Hun engasjerer seg i skjebnen til den forsvunne jenta og begynner sine egne undersøkelser. Det viser seg snart at bygda har hemmeligheter, som noen gjør hva som helst for å skjule.

Dette er en journalist-krim, hvor journalisten – her Magdalena – klarer å finne spor politiet overser. Magdalena flytter hjem, sammen med sin adoptivsønn, til den lille bygden hun kommer fra. Hun har akkurat blitt skilt fra sin mann og fått jobb i den lille lokalavisen. Hun forbereder seg til å skrive om gullbryllup, arrangement på eldresenteret og lignende, men får nesten med en gang en mordsak i fanget.

Magdalena prøver å få opplysninger fra politiet, men de holder kortene tett til brystet, så hun prøver å selv finne spor og vitner. Sammen med en fotograf finner hun etterhvert ut ting politiet har oversett og hun blir mer innblandet i saken enn hun ønsker seg.

Dette er en god krim. En spennende og engasjerende bok hvor du liker karakterene. De er sannferdige og en tror på forholdene dem imellom. Boken minner meg litt om Camilla Läckberg på noen måter, og det er en æresbevisning til Schulman. Anbefales!

Jeg har fått boken fra Cappelen Damm.