Tags

, , , , ,

Bøkene Herlig uærlig og Spesielle kriminelle av Ally Carter handler om den unge mestertyven Katarina Bishop.

Etter å ha tilbrakt barndommen med å assistere sin far – en av verdens mest talentfulle kunsttyver – prøver Katarina Bishop å forlate familiegesjeften ved å svindle til seg en studieplass på en kostskole i New England. Hun oppdager imidlertid raskt at fortiden ikke lar seg unnslippe. Hennes far blir beskyldt for å ha stjålet allerede stjålne mesterverk fra en farlig italiensk milliardær. Kat er overbevist om at faren er uskyldig, og setter seg til å finne de bortkomne maleriene og gi dem tilbake til sin lyssky eier, som har gitt henne en frist på to uker.

Dette er en underholdende spenningsroman og den første boken i en ny ungdomsserie om mestertyven Katarina Bishop. Bøkene er skrevet av suksessforfatteren Ally Carter, og allerede planlagt som Hollywoodfilm. Ally Carter bygger et univers som suger leseren inn i seg. Tenk deg Harry Potter krysset med Twilight-serien og en moderne jetset Ronja Røverdatter i hovedrollen. Eventyr, personskildring og spenning, få med deg begynnelsen på denne fantastiske historien.

Tenåringen og kunsttyven Katarina Bishop blir kontaktet av et par som hevder de er de rette eierne av Kleopatras myteomspunne smaragd. Smaragden er utstilt i en av verdens mest sikre juvelbutikker og dette byr på mange utfordringer for Katarina. Samtidig er det noe som skurrer ved oppdraget, og Katarina må finne ut om oppdragsgiverne hennes virkelig er de som de gir seg ut for å være. Dette er den andre boka om Katarina.

Mestersvindleren og tenåringen Katarina Bishop drar på nytt farefullt oppdrag! Tross sin unge alder har Kat nå fått ry på seg for å være en fabelaktig kunsttyv. Når en dame kontakter henne og hevder hun er den rettmessige eieren av Kleopatras mest verdifulle og myteomspunnede smaragd, får Kat et oppdrag hun ikke kan si nei til.

Disse bøkene anbefales ikke bare til ungdom som liker bøker fulle av fart og spenning. Også voksne vil like å lese om Katarinas mange utspekulerte ideer. Dette er flotte spenningsbøker med fine historier og bøker en koser seg med.