Tags

, , , , , , , , , , , , ,

Bloggen The Broke and the Bookish har hver tirsdag en ny Topp 10 liste som på en eller annen måte har noe med bøker å gjøre. Jeg er også glad i lister og vil være med på å fylle ut mine egne Topp 10. Denne gangen er min overskrift; Topp 10 bøker jeg håper å få lest i løpet av våren. Bøkene er nevnt i helt vilkårlig rekkefølge. Ideen om å skrive akkurat denne listen fikk jeg av Anita.

  1. De dødes tjern av Andre Bjerke. Denne har jeg lyst til å lese fordi jeg har hørt så mye positivt om den av Ina på bloggen I bokhylla. Jeg bestilte den på jobb og fikk da et eksemplar som også inneholder Skjult mønster og Enhjørningen, så vi får se om jeg leser dem og.
  2. Everything’s eventual av Stephen King. Dette er en novellesamling som inneholder en novelle om Roland fra Det mørke tårn (The little sisters of Eluria). Siden de bøkene er blant mine absolutte favoritter ville jeg gjerne lese mer om Roland. Men jeg leser nok de andre novellene også.
  3. Skyld, – en familiesaga av Lillian Wirak Skow. Jeg skrev om boken Størst av alt av Skow og fikk spørsmål fra forlaget om jeg kunne tenke meg å lese og skrive om den neste boken hennes også. Det ville jeg gjerne, siden den første boken var virkelig god.
  4. Alkymistens bok av Adam Williams. Denne fikk jeg i påskegave av Pantagruel. Jeg liker coveret på boken og synes den ser spennende ut.
  5. De fire siste ting av Paul Hoffman. Dette er bok to etter Guds venstre hånd, som var kjempegod. Så denne ser jeg frem til å lese.
  6. A tale of two cities av Charles Dickens. Denne har jeg både som bok og tegneserie, men jeg tror jeg skal lese boken først. Den er del av min beslutning om å lese mer Dickens dette året. Jeg har ikke lest den før så det blir fint å få lest en ny Dickens bok.
  7. Brann av Tedd Dekker. Denne vet jeg ikke så veldig mye om utenom at den handler om sigøynere. Jeg har fått den anbefalt av en låner som leser mye, og som ofte leser mange av de samme bøkene som meg.
  8. 11.22.63 av Stephen King. Jeg er glad i Stephen King, og dette er en av de siste bøkene han har skrevet. Den handler i tillegg om tidsreiser, noe jeg elsker å lese om. Dessverre er den en typisk King bok; kjempestor og på engelsk. Men det går vel det og.
  9. The last wish av Andrzej Sapkowski. Denne leste jeg om på en blogg, men jeg klarer ikke finne tilbake til hvilken blogg det var. Den hørtes virkelig bra ut, og jeg syntes det var spennende å lese en fantasy bok fra en polsk forfatter.
  10. Song for Eirabu; Slaget på Vigrid av Kristine Tofte. Denne har jeg enda ikke fått lest og jeg tenker jeg må få lest den før den neste kommer ut. Denne har jeg også lest mye positivt om på forskjellige blogger.