Tags

, , ,

Det er torsdag og et nytt boktema hos Anettes bokboble. Denne gangen vil Anette gjerne høre om min favorittforfatter på F. Jeg har valgt meg ut to forfattere i dag og, fordi det er vanskelig å velge bare en av flere gode forfattere.

Cornelia Caroline Funke (født 10. desember 1958 i Dorsten, Nordrhein-Westfalen) er en tysk barne- og ungdomsbokforfatter. Hun er bosatt ved Los Angeles, USA. Selv om hun fra barnsben av ønsket å bli en astronaut, valgte hun å studere pedagogikk, før hun i tre år arbeidet som sosialarbeider. Etter et studium i illustrasjon, arbeidet hun som illustratør av brettspill og barnebøker, noe som over tid førte henne til å skrive egne barnebøker. Funke har skrevet om lag 40 bøker, hovedsakelig barnebøker. De mest kjente er Tyvenes herre, Blekkhjerte og oppfølgerne.

Tor Fretheim (født i Asker 13. mai 1946) er en norsk journalist, forfatter og oversetter. Fretheim er utdannet og har arbeidet som journalist. Han har bl.a. vært korrespondent for NRK i Latin-Amerika. Som forfatter er han særlig kjent for sine barne- og ungdomsbøker, som har vunnet flere priser. Han har også skrevet hørespill, og dramatisert bøker av bl. a Knut Meling og Vigdis Hjort for NRK. Blant barnebøkene finner vi; Englene stanser ved eventyrbrua, Kysset som fikk snøen til å smelte, Ingen ild tenner stjernene og Alltid Andrea.