Tags

, , , ,

En kollega stakk denne boken i hånden min og sa at jeg måtte lese den. Ute av tiden: Dauinger er første bok i en serie av Arne Berggren som det også skal lages tv-serie av.

Steffen oppdager at faren har en jobb litt utenom det vanlige. Til tross for mange advarsler så begynner han å nøste i mordgåten som har plaget befolkningen på øya i årevis. Snart er han viklet inn i et drama i grenselandet mellom liv og død.

Dette er en finurlig bok hvor ting ikke er som de ser ut til å være. Den er klassifisert som en grøsser for 5 -7 klasse hos oss (biblioteket), men jeg følte meg virkelig ikke for gammel til å lese den. Den er kanskje mest skremmende for barna, men ikke for skremmende.

Steffen følger med faren sin rundt omkring på jobb. Han vet ikke hva faren jobber med, det eneste han vet er at han alltid må vente mens faren gjør det han gjør. Som oftest i bilen. Dette holder på å gjøre Steffen sprø og da mulighetene byr seg er han rask med å sprette ut av bilen. Steffen er nysgjerrig og han sniker seg etter faren for å finne ut hva det er han gjør. Det fører til at Steffen blir involvert i noe han ikke hadde anelse av rekkevidden av.

Rubicon TV er tildelt 2 500 000 kroner i produksjonstilskudd til tv-serien Dauinger. Det håper jeg blir en tv-serie hvor de klarer å bevare både det at det kryper kaldt nedover ryggen på deg og det sarte og vare i denne historien.