Tags

, , ,

Smakebit på søndagI dag er det en ny utfordring fra bloggen Flukten fra virkeligheten; med “En smakebit på søndag”. I denne utfordringen skal en åpne boken en leser og finne et par setninger en kan dele uten å røpe for mye av handlingen. Videre legger en igjen en link til bloggen sin i inLinkz på bloggen Flukten fra virkeligheten.

Jeg leser Trær og blader av J.R.R. Tolkien. Den er delt i et essay, en fortelling og et dikt. Smakebiten er fra fortellingen.

traer-og-bladerHan prøvde å gjøre seg hard; men lyktes ikke med det. Det var for mange ting som han ikke hadde viljestyrke til å si nei til, uansett om han syntes de var forpliktelser eller ikke; og det var noen ting han ble tvunget til å gjøre, uansett hva han selv måtte mene om saken.

Dette er Tolkiens første historier fra hans fantastiske rike. Boka ses gjerne på som nøkkelen til Tolkiens forfatterskap. Dens tre deler utgjør en helhet: I essayet «Om eventyrfortellinger» presenterer han «subcreation»-teorien om den menneskelige skaperevnes vesen. Novellen «Pirkes løvblad» er en slags allegorisk illustrasjon av denne teorien, først uttrykt i diktet «Mythopoeia», som utgjør bokas tredje del

Lagre