Tags

, , , , , , , , , , ,

Bloggen the Broke and the Bookish har hver uke en topp 10 utfordring. Denne uken lurer de på hvilke 10 bøker jeg ville redde hvis jeg ble bortført av aliens. Eller at det skjedde en eller annen slags katastrofe.

  1. Mine to Bibler. Den jeg fikk til konfirmasjonen og studiebibelen jeg fikk av drømmemannen. Begge har spor av lesing, med understrykninger og en masse bokmerker. Disse to er nok de bøkene jeg ville savnet mest om jeg mistet dem.
  2. Min illustrerte spesialutgave av Ringenes Herre av J.R.R. Tolkien. Den blar jeg i med andakt og jeg har en annen utgave jeg bruker når jeg leser bøkene.
  3. Bøkene av Charles Dickens. Jeg har noen forskjellige titler jeg har funnet på bruktbutikker. Både engelske og norske – Siden jeg en så stor Dickens fan som jeg er måtte disse bøkene bli med meg.
  4. Det mørke tårn av Stephen King. Jeg har lest denne serien en gang, men har planer om å lese den en gang til. Når jeg bare er ferdig med de bøkene jeg må lese først…
  5. Legenden om Narnia av C.S. Lewis. Denne serien har jeg i en samleutgave, og det er en bok jeg har lest flere ganger. Og som jeg kommer til å lese flere ganger til.
  6. Haikerens guide til galaksen av Douglas Adams. Denne har jeg også i samleutgave, og jeg har lest den flere ganger. Det er en viktig bok å huske og ta med seg.
  7. Alle Harry Potter bøkene. De må bare regnes som en bok, for en trenger hele serien! Det er ikke så lenge siden jeg leste disse på nytt – men jeg kommer også til å gjøre det i fremtiden.
  8. Tidshjulet serien av Robert Jordan. Jeg har ikke alle enda, men det jobber jeg med. Jeg fant ca halve serien, på engelsk, på bruktbutikken, så nå er det egentlig bare å sette seg ned å bestille resten.
  9. Den tidsreisendes kvinne av Audrey Niffenegger. En fantastisk nydelig bok og en nydelig kjærlighetshistorie. Denne bør du lese om du ikke allerede har gjort det.
  10. Skuret av William P. Young. Første gangen jeg leste denne boken ble jeg helt betatt. Så da jeg hadde lest ferdig siste side snudde jeg boken og begynte på nytt! Denne skal absolutt leses flere ganger.