Tags

, , ,

Det er torsdag og et nytt boktema hos Anettes bokboble. Denne gangen vil Anette gjerne høre om min favorittforfatter på D.

Min favorittforfatter på D sier seg helt selv. Det må være Charles Dickens.

Charles John Huffam Dickens (født 7. februar 1812, død 9. juni 1870) var en engelske forfatter fra viktoriansk tid, kjent for romaner som Oliver Twist, Store forventninger, En julefortelling og David Copperfield. Han regnes ofte som en av de mest kjente engelske forfattere, han var anerkjent for sine gripende fortellinger og minneverdige skikkelser, og han ble populær over hele verden i sin levetid. Dickens skrev de fleste av sine bøker som føljetonger i 32-siders hefteform; dette var et format og en distribusjonsform for romaner som han medvirket til å utvikle og alminneliggjøre. Dickens ga ut tilsammen 19 bøker og flere av dem har vært grunnlag for svært mange filmer og tv-serier.

Jeg har skrevet et eget innlegg om Charles Dickens her. Og en liste over hvilke av bøkene hans jeg har lest, og som jeg skal lese her.

Min favorittbok av Dickens er Bleak House.

Bleak House tar oss med inn i 1800-tallets England og dets suspekte juridiske system. Her er det duket for dype intriger og mørke hemmeligheter. Historiens kjerne dreier seg om den evigvarende rettsaken mellom Jarndyce og Jarndyce ved Courts of Chancery. Den nåværende Jarndyce, John, eier av Bleak House, har liten tro på at saken vil yte ham noe godt. Da Esther Summersons tante dør, blir hun adoptert av Jarndyce og blir god venn med hans myndlinger. Dickens har spekket plotet med uforglemmelige karakterer, og Bleak House er med sin fremstilling av grådighet, korrupsjon og brennende kjærlighet like relevant den dag i dag som på Dickens’ tid.