Tags

, , , , , , , ,

Hvis jeg blir er en ungdomsbok av den amerikanske forfatteren Gayle Forman. Den er den første boken i en serie som foreløpig er på 2 bøker. Jeg ble tipset om denne boken av Ina som skriver bokbloggen I bokhylla.

17 år gamle Mia må ta et vanskelig valg. Skal hun virkelig tørre å satse på musikken – selv om det betyr at hun må reise fra kjæresten, familien og vennene? I løpet av ett skjebnesvangert øyeblikk er valgmulighetene borte. De forsvinner idet bilen Mia og familien hennes sitter i kolliderer. Bare ett valg gjenstår. Det viktigste av dem alle.

17 år gamle Mia er den eneste overlevende etter en trafikkulykke. Hun er svært sterkt skadet og opplever å være utenfor kroppen sin mens hun ligger på traumeavdelingen på sykehuset. Hun hører hva de ulike sykepleierne og besøkende sier til henne. Men selv strever hun med å velge om hun vil leve eller dø.

Hun har en kjæreste, Adam, og er en meget dyktig chellospiller. Men er dette nok til å velge livet? Nå har hun ikke lenger foreldre eller en lillebror. Hun har besteforeldre, tanter og onkler, men kan hun leve videre? Er det mer som drar henne mot livet enn det som drar henne mot døden? Dette er en fantastisk fin ungdomsbok som jeg anbefaler alle i alle aldersgrupper.

Det begynner å gå opp for meg nå. Jeg mener, jeg forstår det ikke fullt og helt… Men Teddy er borte. Mamma og pappa er borte. I formiddag dro jeg på biltur med familien. Og nå er jeg her, så alene som jeg aldri har vært før. Jeg er sytten år gammel. Det var ikke meningen at det skulle bli slik. Det er ikke sånn livet mitt skulle bli.