Tags

, , , , , , , ,

Jeg kan ikke akkurat si at jeg feirer Valentines day, men det er en gyllen anledning til å skjemme bort drømmemannen. Og det fortjener han. Flukten fra virkeligheten har laget til et blogghopp i dag om kjærlighet i bøkenes verden og det hadde jeg lyst til å være med på.

Den kjærlighetsromanen jeg kommer på først er; Der regnbuen ender av Cecelia Ahern. Det er en anderledes kjærlighetsfortelling hvor den fysiske avstanden skiller to mennesker som elsker hverandre. Men som kanskje ikke forstår det helt selv. Et helt liv farer forbi, med alle de tingene livet inneholder og som kan komme i veien for kjærligheten.

Rosie og Alex har vært venner gjennom heile oppveksten. Da de når tenåra blir de skilt, Alex og familien flytter fra Dublin til Amerika. Rosie er fortapt uten Alex, men den kvelden hun skal reise til Boston for å møte Alex igjen, får hun vite noe som forandrer livet hennes for alltid, og som gjør at hun blir i Irland. Ingen av dem veit om vennskapet kan overleve avstanden og årene som går, og Rosie kan ikke la være å lure på om de kunne vært noe mer enn venner.

Men jeg må også nevne; Blomstenes hemmelige språk av Vanessa Diffenbaug. Det er også en nydelig bok. Victoria har hatt en oppvekst som gjør at hun ikke stoler på noen. Den eneste gode omsorgspersonen hun hadde lærte henne det viktorianske blomsterspråket. Og for Victoria blir det en måte å kommunisere med mennesker på. Hun møter en gutt som også kan dette språket, men spørsmålet er om Victoria har evnen til å elske og til å stole på noen.

18 år gamle Victoria har tilbrakt barndommen i ulike fosterfamilier. Blomstene har blitt hennes måte å kommunisere på. Blomsterhandleren Renata blir imponert over Victorias kunnskaper om blomster og tar henne med til blomstermarkedet. Der møter hun Grant, en mann som viser seg å ha en forbindelse med fortiden hennes. Men tørr hun satse på kjærligheten, hun som aldri har blitt elsket?

Hva er et blogghopp?
Følg denne linken (den er for gammel og virker ikke lenger) og velg den koden som passer din type blogg. Lim koden nederst inn i din bloggpost. Da vil den samme listen som vises her på bloggen, med linker til tips fra forskjellige bloggere, også dukke opp på din blogg. Listen oppdateres automatisk hver gang en ny blogger legger inn en link. På denne måten kan alle som besøker akkurat din blogg enkelt hoppe fra en blogg til en annen. Linkefunksjonen vil være åpen en uke.Lagre