Tags

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Jeg leste noen krimbøker i januar i tillegg til Ruben Eliassen og Christopher Grøndahl. Og selv om det var mange gode blant dem omtaler jeg dem i et oppsamlingsinnlegg. Så her finner du en kort omtale om krimbøkene fra januar;

En telefonsamtale truer med å snu opp ned på livet til Tønsbergadvokaten Svend Foyn. Han må forholde seg til løgner og hemmeligheter i jakten på en slags rettferdighet. Dette er den tolvte romanen om advokaten Svend Foyn.

Katastrofer kommer uanmeldt. De sniker seg inn på deg når du minst venter det. Meldingen Tønsbergadvokaten Svend Foyn mottar natt til søndag 29. august 2010, er av den typen. Telefonsamtalen truer med å snu opp ned på livet hans og driver ham inn i samfunnets mørkeste avkroker, steder der ingen burde være. Foyn må forholde seg til lag på lag av løgner og hemmeligheter i jakten på en slags rettferdighet. Sosiologen, forfatteren og Rivertonprisvinneren Jan Mehlum forteller alltid krimhistorier med den virkelige verden som referanse, og heller ikke denne gangen skuffer han sine lesere. Alt henger sammen, min venn. Et sted der ute, i en fargerik forsamling, der finnes svaret. Straffen er den tolvte, frittstående fortellingen i serien med Svend Foyn i hovedrollen, en historie med rot i virkeligheten, den vi ikke vil vite noe om. Den som må avdekkes.

Afghanistan-veteranen Martin Mæhle melder seg for politiet og tilstår et drap. Etter at politietterforsker Anne-Cathrine Volden begynner å se på saken, skjønner hun fort at det er noe som ikke stemmer. Etterforskinga leder henne etterhvert til Rauøy utenfor Fredrikstad, hvor det viser seg at en gal militærlege utfører medisinske eksperimenter. En hemmelighet som noen er villig til å gjøre alt for å skjule.

En psykotisk elitesoldat i de norske spesialstyrkene melder seg for politiet og hevder at han har knivstukket og drept en ung kvinne. En bølge av grove voldtekter skyller over hovedstaden. En festningsøy i skjærgården utenfor Fredrikstad blir strengt bevoktet. En gal militærlege utfører medisinske eksperimenter. Og mektige menn er villig til å gjøre nær sagt alt for å skjule en hemmelighet. Bunnen av himmelen er en nervepirrende spenningsroman om den ukjente baksiden av krigføringen i Afghanistan og om konsekvensen av å leke Gud. Dette er den fjerde romanen med Anne-Cathrine Volden og den andre med Mariangela Nielsen og Matin Mæhle.

Eveline Enger er fersk investment banker i Sparta Securities. Etter bare noen uker i jobben blir Eveline vitne til at en av Sparta-sjefene dør av hjertefeil på en strippebule. Den avdankede drapsetterforskeren Jack Larsen sår tvil om dødsårsaken, og kontakter Eveline for å be om hennes hjelp.

Sterk spenningsdebut fra finansmiljøet med den nye krimheltinnen Eveline Enger. Unge, vakre Eveline Enger er fersk investment banker i Sparta Securities. Hun er ambisiøs, og vil gjøre alt for å få en karriere innen finans. Samtidig sliter hun med spillegjeld hun har pådratt seg ved pokerbordet, og med savnet etter den avdøde faren, politimannen Filip Enger, som omkom i tjeneste. Etter bare noen uker i jobben blir Eveline vitne til at en av Sparta-sjefene dør av hjertefeil på en strippebule. Ikke så uvanlig i de kretser, men den avdankede drapsetterforskeren Jack Larsen sår tvil om dødsårsaken, og kontakter Eveline for å be om hennes hjelp. Med ett befinner Eveline seg i et spill der hun ikke kjenner reglene, og der hun ikke selv kan velge innsatsen. Debutanten Ulrik Høisæther er selv en del av finansmiljøet, og har med Pokerfjes skrevet første bok i en planlagt serie med Eveline Enger og Jack Larsen i hovedrollene

Fem år gamle Tilde blir vitne til at moren blir sparket i hjel. Samtidig starter psykoterapeuten Siri Bergman opp ei selvhjelpsgruppe for fem kvinnelige voldsofre. De forteller historier om håpløs kjærlighet, vold og fornedring. Gradvis flettes Tildes skjebne sammen med Siris og de fem kvinnenes.

Bitrere enn døden er den andre boken i serien om psykologen og psykoterapeuten Siri Bergman, med kontor på Södermalm i Stockholm. En kvinne blir brutalt sparket i hjel i sitt hjem. Gjemt under kjøkkenbordet er den femårige datteren Tilde vitne til det som skjer. Samtidig møter Siri og hennes kollega Aina en helt ny gruppe pasienter: De skal lede en selvhjelpsgruppe for fem kvinnelige voldsofre, og i løpet av noen mørke høstdager forteller kvinnene den ene historien etter den andre om håpløs kjærlighet, vold og fornedring. En av dem forfølges stadig av sin tidligere samboer, selv om hun har politianmeldt ham, og selv om han har funnet en ny kvinne. En kveld dukker han opp utenfor kontoret og vil snakke med Siri. Siri selv befinner seg ved et veiskille i livet. Skal hun våge å binde seg til et annet menneske? Gradvis flettes vesle Tildes skjebne sammen med Siris og de fem kvinnenes. Camilla Grebe og Åsa Träff er søstre. Den ene er siviløkonom, den andre er psykolog. Debutboken En slags fred, som er den første i serien om Siri Bergman, utkom på norsk i 2010.

Påsken 1974. En familie forsvinner sporløst fra øya Valö utenfor Fjällbacka. Middagsbordet er sirlig dekket, men alle, bortsett fra ettåringen Ebba, er borte. Er de ofre for en forbrytelse, eller har de forsvunnet frivillig? Gåten blir aldri løst.

Englemakersken er den åttende boken i Camilla Läckbergs Fjällbacka-serie og kanskje den sterkeste. Det er påske i 1974. En familie forsvinner sporløst fra øya Valö utenfor Fjällbacka. Middagsbordet er sirlig dekket, men alle, bortsett fra ettåringen Ebba, er borte. Er de ofre for en forbrytelse, eller har de forsvunnet frivillig? Gåten blir aldri løst. Mange år senere kommer Ebba tilbake til øya og huset der hennes far med jernhånd har ledet en internatskole. Hun og mannen hennes, Mårten, har nettopp mistet sin tre år gamle sønn, og i et forsøk på å komme over sorgen har de bestemt seg for å pusse opp det gamle huset og starte en liten Bed and Breakfast. Men nesten før de får etablert seg, er det noen som forsøker å tenne på huset. Og da de begynner å fjerne gulvplankene i spisestuen, finner de størknet blod under dem.