Tags

, , , , , , , ,

Jeg har lest de to første bøkene i serien Den siste lærling; Heksenes hevn og Vokterens forbannelse. Denne serien må du lese om du har et lite snev av et fantasy-gen. Jeg klarte ikke legge fra meg bøkene, så selv om jeg bruker ha en bok i stua og en på soverommet, måtte jeg bære med meg disse bøkene over alt. Jeg måtte vite hva som skjedde videre.

Thomas Wards skjebne er bestemt. Han er sjuende sønn av en sjuende sønn, og som vokterens lærling må han lære seg å fordrive spøkelser, binde hekser til jorda og la gjenferd finne hvile. Spørsmålet er om han er modig nok.

I årevis har Vokteren beskyttet folk mot spøkelser, gjenferd og hekser. Men tiden hans er i ferd med å renne ut – og vokteren må finne sin etterfølger. 13-årige Thomas Ward er sjuende sønn av en sjuende sønn. Han har helt spesielle evner og ser ting andre ikke kan se. Han blir Vokterens lærling og må ut på farefulle oppdrag for å bekjempe onde krefter. Men er han modig nok? Dette er første bok i serien Den siste lærling. Eller Spooks som den heter på engelsk.

Thomas er lærling hos skrømtvokteren som beskytter folk mot mørkets makter. Nå trues grevskapet av limaren som skjuler seg under katedralen Priestown. I samme by befinner også støttespilleren for inkvisitoren seg. Han mener at vokteren bør brennes bålet. Det blir opp til Thomas å beseire limaren – og redde mesteren sin fra flammene.

Dypt nede i katedralens katakomber lurer en skikkelse som vokteren aldri har klart å bekjempe, en skikkelse så djevelsk at hele Grevskapet er i fare. Nå er det opp til Thomas å ta opp kampen mot ondskapen. Men det viser seg snart at han har flere, usynlige fiender som er ute etter ham. Hvem skal han stole på? Thomas har en tendens til å ikke gjøre som vokteren sier, og noen ganger er det en bra ting. Men har han gått for langt nå?

Heksenes hevn og Vokterens forbannelse handler om hekser. Men de fleste av dem er gravd ned i jorden. Hovedpersonene er lærlingen Thomas Ward og vokteren John Gregory. De er skrømtvoktere. Det vil si at de fjerner gjenferd, hekser og ånder som plager mennesker.

Joseph Delaneys bøker har sine røtter i Lancashires rike folkesagn, mytologi og geografi, og hans evne til å kombinere dette med grøsserelementer har gjort Spook’s-bøkene til internasjonale bestselgere. Bøkene er solgt til 25 land, og over 1 million bøker er solgt totalt.

Dette er fantastisk gode fantasybøker for ungdom. De minner meg om Septimus Heap bøkene, som jeg også liker veldig godt. Anbefales!