Tags

, , , ,

Det er torsdag og et nytt boktema hos Anettes bokboble. Denne gangen vil Anette gjerne høre om den morsomste boken jeg har lest.

Det var litt vanskelig å velge denne gangen. Jeg tenker på alle bøkene til Douglas Adams og Terry Pratchett. Men jeg må velge ut den store, den jeg stadig kommer tilbake til. Nemlig:

Haikerens guide til galaksen av Douglas Adams. Bøkene er; Haikerens guide til galaksen, Resturanten der universet slutter, Livet, universet og alt mulig, Ha det og takk for all fisken og Stort sett harmløs. Jeg har hele serien utgitt i en bok.

Haikerens guide til galaksenI Haikerens guide til galaksen blir den jordiske hovedpersonen virvlet ut i en fantastisk reise gjennom universet sammen med sin venn som viser seg å være utsendt medarbeider for tidenes mest bemerkelsesverdige reisehåndbok. I Restauranten der universet slutter står det igjen et spørsmål etter at alle eksistensielle spørsmål er besvart: Hvor skal vi spise middag? Restauranten ved verdens ende tilbyr de mest utsøkte gastronomiske opplevelser. I Livet, universet og alt mulig tror innbyggerne på planeten Krikitt på fred, rettferdighet, moral, kultur, sport, familieliv og utslettelsen av alle andre livsformer. Over natten forandrer de sjarmerende og intelligente krikkitianerne seg til maniske fremmedhatere. I Ha det, og takk for all fisken møter Arthur Dent drømmepiken. Han finner henne på det siste stedet i universet der han ikke hadde ventet å finne noe i det hele tatt. I Stort sett harmløs møter vi Random, datteren til Arthur Dent. Hun forlater sin hjemplanet i utkanten av universet for å dra på en reise i galaksen for å finne sannheten om sin forsvunne far.