Tags

, , , , ,

Blomstenes hemmelige språk er skrevet av den amerikanske forfatteren Vanessa Diffenbaugh. Den er en kjærlighetsroman med hovedpersoner som bruker det gamle viktorianske blomsterspråket for å formidle sterke følelser.

29th January 1904: Miss Paget wearing her hair in a fashionable Edwardian style. (Photo by George C. Beresford/Beresford/Getty Images)18 år gamle Victoria har tilbrakt barndommen i ulike fosterfamilier. Blomstene har blitt hennes måte å kommunisere på. Blomsterhandleren Renata blir imponert over Victorias kunnskaper om blomster og tar henne med til blomstermarkedet. Der møter hun Grant, en mann som viser seg å ha en forbindelse med fortiden hennes. Men tørr hun satse på kjærligheten, hun som aldri har blitt elsket?

Victoria har vokst opp i forskjellige fosterfamilier og har aldri latt noen få komme nær innpå seg. Utenom Elizabeth. Victoria bodde hos Elizabeth i et helt år, og Elizabeth ønsket å adoptere henne, før det umulige hendte. Hos Elizabeth lærte Victoria om blomstene og deres betydning. Senere er det samme blomsterspråket blitt hennes måte å kommunisere med verden på.

Som 18-åring er hun blitt for gammel for gruppehjem og må klare seg selv. Hun flytter inn i en liten avsidesliggende park i byen, der hun har skapt sin egen hemmelige hage. En dag våger hun å vise seg selv og en bukett hun har laget  for blomsterhandleren Renata. Renata blir imponert over Victorias kunnskaper om blomsterspråket. Hun ansetter Victoria som blomsterbinder og tar henne med til blomstermarkedet for å kjøpe blomster. Der møter Victoria en mystisk blomsterselger som også ser ut til å kunne blomsterspråket. Og, som det skal vise seg, har han en forbindelse med fortiden hennes.

Victoria må ta et vanskelig valg. Vil hun slippe, ikke bare Renata, men også denne unge mannen inn i livet sitt. Vil hun våge å være nær et annet menneske. Og vil hun våge å gjøre opp for fortiden sin og be om tilgivelse.

Vanessa Diffenbaughs roman er en rørende og medrivende historie om kjærlighet, håp, frykt, blomster og ufravikelig vilje. Den er en nydelig bok om en skadd ung jente som prøver å finne sin plass i verden, og et forhold til andre mennesker.

Lagre