Tags

, , ,

I dag er det en ny utfordring fra bloggen Flukten fra virkeligheten; med “En smakebit på søndag”. I denne utfordringen skal en åpne boken en leser og finne et par setninger en kan dele uten å røpe for mye av handlingen. Videre legger en igjen en link til bloggen sin i inLinkz på bloggen Flukten fra virkeligheten.

Jeg leser Blomstenes hemmelige språk av Vanessa Diffenbaugh og smakebiten er fra kapittel 7.

«Hva mener hun med at en rose, er en rose, er en rose?» spurte jeg. Jeg lukket biologiboka med et smell og ble konfrontert med et menneskeskjelett. Jeg kakket fingeren mot den tomme øyehulen.
«At tingene bare er hva de er,» sa han.
«En rose er en rose.»
«Er en rose,» avsluttet han og smilte svakt.
Jeg tenkte på alle rosene i hagen nedenfor, de ulike graderingene av ungdom og fargesjatteringer.
«Bortsett fra når de er gule,» sa jeg. «Eller røde eller rosa, eller uutsprunget eller i ferd med å dø.»
«Det er det jeg alltid har tenkt,» sa Grant. «Men jeg vil gi frøken Stein muligheten til å overbevise meg.»