Tags

, , , , ,

Noen ganger kommer en over skikkelig gode ungdomsbøker med et viktig budskap, og Hvis det er flere som juger nå er en av de bøkene.

Agnes og Rebekka er bestevenner. Da Agnes flykter blir Rebekka med på ferden mot Sverige. Det viser seg at Agnes’ mor har alvorlige psykiske problemer, og til slutt velger Rebekka å fortelle om dette, selv om hun har lovet Agnes å la være. Agnes’ mor får behandling, og jentenes vennskap fortsetter, på tross av alt de har vært gjennom.

Baksideteksten forteller egentlig det meste om denne boken. Den handler om Agnes og Rebekka, og Ole Jørgen som har en åpen hjernefold og som forstår ting. Agnes og Rebekka har vært venner siden de var små, veldig gode venner som har delt alt. Utenom en ting. Solveig, moren til Agnes er psykisk syk. Og det vil ikke Agnes noen skal vite noe om.

Agnes får Rebekka med på en flukt som ender med at Rebekka nesten fryser i hjel og at de finner hytten til Ole Jørgen. Han har selv en mor som er syk og forstår at alt ikke er som det skal være med Agnes. Over tid får han endelig Rebekka til å forstå at det beste for Agnes er at Rebekka forteller moren sin det hun vet. Det beste for Agnes er ikke å være en venninne som holder på den hemmeligheten hun har blitt fortalt. Noen ganger må man ta et valg som gjør at andre blir sinte på en, fordi det er det rette å gjøre.

Jeg kommer til å anbefale denne boken til så mange ungdommer jeg kan fordi jeg føler den har et veldig viktig budskap. Den er også en tankevekkende bok for voksne!