Tags

, , , ,

Jeg leste mesteparten av denne boken i en jafs. Den var så fascinerende at jeg ikke hadde lyst til å legge den fra meg. Sirkelen er en spennende, men annerledes fantasyroman for ungdom, som allerede er solgt til 22 land.

Engelsfors. Vakkert navn, gudsforlatt sted. Omgitt av dype skoger der mennesker ofte går seg vill og forsvinner. Seks jenter har akkurat begynt på videregående. De har ingenting til felles bortsett fra at de har selve ondskapen i hælene. Nå tvinges de til å samarbeide for å overleve. En natt da månen på mystisk vis er farget rød, føres seks ungdommer til den nedlagte folkeparken. De vet ikke hvordan de er kommet dit, eller hvorfor de er der. Men uten hverandre kommer de ikke til å overleve. En svensk småby blir åstedet for en kamp mellom det onde og gode.

Hovedpersonene i denne boken; Rebekka, Linnéa, Vanessa, Minoo, Anna-Karin og Ida har begynt på første året på videregående. De er så ulike som seks jenter kan være; en er populær, en annen mobbeoffer, en sliter hjemme, en annen er skoleflink med flotte foreldre, en bor alene og en har en perfekt kjæreste. De har svært lite med hverandre å gjøre, frem til en natt da månen blir blodrød og de møtes ved en nedlagt gruve. For der «Rådet» hadde ventet seg én utvalgt, finnes det plutselig syv. Og den første er allerede død.

Jentene blir stilt overfor en verden de ikke visste eksisterte. En verden av hekser og magi. Og i denne verdenen må de kjempe mot noe de ikke kan se. «Rådet» er et overordnet organ for hekser. Og «Rådet» sender dem en lærer og veileder som jentene ikke blir fortrolig med. Istedenfor lærer de seg det meste på egenhånd og sammen med skolens vaktmester. Da det skjer enda et uforklarlig selvmord forstår de at de er i livsfare og at treningen for å få kontroll på evnene er en livsviktig kamp. En kamp som må gå foran alle problemer de har med hverandre og ønsker de måtte ha om å bruke evnene sine til egen fordel.

Denne boken er den første i en trilogi. Jeg gleder meg allerede til neste bok og ser frem til å lese mer om jentene, deres ulike verdener og deres fellesskap. Sirkelen er spennende og morsom, men mer enn noe annet er den god fordi den skildrer realistiske karakterer. Jentene i boken har problemer med seg selv og hverandre. De er ikke, som i mange fantasybøker, venner med en gang de ser sin felles skjebne. Istedenfor strides de innbyrdes og gjør mange feil. De er tenåringer på videregående med alle de problemene som følger med å være 16 år. Det gjør at boken blir mer interessant å lese, samtidig som det tilfører en farge til historien. Anbefales!