Tags

, , , ,

Det er torsdag og et nytt boktema hos Anettes bokboble. Denne gangen vil Anette gjerne høre om de tre forfatterne jeg ønsker skal skrive enda en bok. Dette var ikke det enkleste boktemaet Anette har funnet på. Jeg kan med en gang tenke meg flere enn tre, noen av dem forfattere som jeg ikke tror har sluttet å skrive. Så jeg velger å skrive om de tre på topp som også er avdøde forfattere.

Charles Dickens

Jeg er en ihuga Dickens fan. Jeg synes han skriver nydelige bøker, og det er noe med hans 1800-talls språk som fascinerer meg mer enn noe annet. Jeg ble kjent med Dickens gjennom Stephen Kings bok Black House hvor hovedpersonen leser for sin blinde venn fra Dickens Bleak House. Jeg ble nysgjerrig på boken, lånte den, og var solgt! Etter det har jeg prøvd å få lest alt hva Dickens skrev. Det er ikke så lett å få tak i de mindre kjente bøkene hans, men jeg har lest alle dem vi har på biblioteket. Siden det er Dickens-år i år har jeg tenkt å lese flere av bøkene om igjen. Hvor mange har jeg ikke bestemt meg for. I tillegg har jeg tenkt å kose meg med BBCs samleboks med alle de fjernsynsseriene de har laget av Dickens bøker.

C.S. Lewis

C.S. Lewis er en annen av mine absolutte favoritter. Som de fleste andre ble jeg kjent med han gjennom Løva, heksa og klesskapet da jeg var liten. Senere har jeg også lest alle Narnia bøkene mange, mange ganger. Jeg har også fått med meg alle voksenbøkene hans, også noen av dem mer enn én gang. Prelandia serien er et av høydepunktene der sammen med Djevelen dypper pennen. Lewis var en del av The Inklings gruppen ved Oxford universitetet, hvor også blant annet Tolkien var medlem. Han skriver intelligente bøker fulle av metaforer. Han ble en kristen som voksen og bøkene hans reflekterer troen hans gjennom disse metaforene. Det er en av de tingene jeg setter mest  pris på hos Lewis. Jeg skulle ønske det var mulig å få en til science fiction/fantasy serie fra denne briljante forfatteren.

Douglas Adams

Douglas Adams døde så altfor tidlig i en alder av 49 år. Han skrev fantastisk morsomme science fiction bøker, med Haikerens guide til galaksen som den absolutt mest populære. I tillegg til denne trilogien (på 5 bøker) er jeg spesielt glad i bøkene om Dirk Gently. Som med de to forfatterne ovenfor har jeg prøvd å lese alt Adams har utgitt og jeg tror jeg har klart det. Jeg ble kjent med Adams bøker som tenåring da jeg fant frem til Haikeren bøkene. Hans humor passet som hånd i hanske med min og jeg har tilbrakt mange timer humrende for meg selv over bøkene hans og hans fantastiske evne til å snu og vende på både språket og virkeligheten.