Tags

, , ,

Det er torsdag og et nytt boktema hos Anettes bokboble. Denne gangen vil Anette gjerne høre om hvilken bok vi leser akkurat nå. Jeg leser som vanlig flere bøker på en gang, så dette er mine bøker:

Demonenes by; skyggejegerne av Cassandra Clare

15-år gamle Clary Fray blir vitne til et mord utenfor diskoteket Pandemonium club i New York. Det viser seg at dette er hennes første møte med Skyggejegerne, krigere som forsøker å bekjempe demoner. Skyggejegeren Jace introduserer Clary for en mystisk underverden, og når Clarys mor forsvinner og hun selv blir angrepet av en demon begynner hun å lure på hvem mora egentlig er, og hvorfor Clary er en av de få som kan se verden slik den virkelig er.

Denne boken ligger i stuen, ved siden av lesestolen min. Jeg har lest vel en tredjedel og er fullstendig oppslukt av Cassandra Clares univers. Allerede nå, før jeg er ferdig med boken, gleder jeg meg til neste bok kommer. Forfatteren planlegger totalt seks bøker i serien, og i 2012 kommer også filmen.

Isbaderen av Kjell Ola Dahl

Da liket av Sveinung Adeler blir funnet i havnebassenget i Oslo, skjønner politietterforsker Lena Stigersand raskt at det er snakk om et mord, ikke ei ulykke. Da det viser seg at en stortingsrepresentant kan være innblandet, blir Lena bedt av sine overordnete å holde henne utenfor etterforskninga. Samtidig etterforsker politiførstebetjent Gunnarstranda drapet på ei narkoman jente som kanskje så hvem som dytta Adeler i vannet.

Denne boken leser jeg på sengen. jeg liker godt bøkene om Gunnarstranda av Kjell Ola Dahl. De er spennende bøker fra et norsk miljø. Riktig god krim.

Mørkets skapninger av Stacia Kane

Megan Chase er psykologisk rådgiver og leder et radioprogram der lytterne kan be om hjelp, men det viser seg at jobben setter både henne og de som hører på i fare. Megan har spesielle evner, og noen i det overnaturlige samfunnet anser henne som en stor trussel. Hun søker hjelp hos den mystiske Dante og hans allierte, men kan hun egentlig stole på ham? For snart må Megan kjempe for livet mot mørkets demoner – og en ukjent fiende fra fortiden.

Denne boken ligger i vesken min. Jeg kjøpte den da det gikk opp for meg at jeg måtte vente enda lenger enn jeg hadde trodd på Sola flyplass. Den er siste bok i serien Mørkets skapninger fra Schibsted. Jeg har ikke kommet så langt, men den virker bra.