Tags

, , , , , , , ,

Joe Hill heter egentlig Joseph Hillstrom King og er sønn av Stephen King. Han valgte å skrive under pseudonym for ikke å bli sammenlignet med faren og for at ikke farens berømmelse skulle være grunnlag for populariteten til hans egne bøker. Hill har gitt ut to bøker; Gode ønsker og Horns. I tillegg har han gitt ut en novellesamling som heter 20th Century Ghosts og en serie tegneserier som heter Locke & Key.

Femtifire år gamle Jude Coyne er en fordums rockestjerne, en death-metal-rocker, som ikke har spilt inn et album på flere år. Nå bor han i et gammelt hus utenfor New York. Hans snakkesalige personlige sekretær, Danny Wooten, har kontor i Judes hus, og for det meste prøver Jude å unngå Danny og skravlingen hans. Men en dag har Danny funnet noe utenom det vanlige: et gjenferd som har tatt bolig i en søndagsdress, er til salgs på en nettauksjonside. Jude, som har en betydelig samling av groteske gjenstander, fatter straks interesse, og slår til. Han ser det hele som en bisarr spøk, og har nesten glemt hva han har kjøpt da dressen kommer med posten. Men gjenferdet viser seg fort å være alt annet enn en spøk.

Denne boken handler om popstjernen Jude Coyne og kjæresten hans, og om en gammel dress som inneholder et spøkelse. «Jeg selger min stefars gjenferd til høystbydende», står det i annonsen på nettet, og det klarer ikke Judas Coyne å motstå. Dressen blir levert i en hjerteformet konfekteske. Men i den gamle dressen er det ikke et innbilt spøkelse. Det følger virkelig med et gjenferd og gjenferdet vil drepe Jude. Det blir en kamp om å prøve å forstå hvorfor gjenferdet vil ta Jude, hva er det som ligger bak. Og mest av alt; Hvordan kan Jude få stoppet gjenferdet og bli kvitt ham?

Dette er en riktig god grøsser. Den ligner på noen av Stephen Kings beste og det er tydelig at Joe Hill har arvet et stort talent. Boken er velskrevet, interessant, morsom og ikke minst veldig spennende. Ideen med dressen er original og det samme er plottet i boken. Jeg har gitt denne terningkast 6 hos Bokelskere og anbefaler alle som liker litt grøss å ta en titt på denne.