Tags

, , , , , , ,

Det er torsdag og på tide med en ny favorittbok i Anettes boktema. Bokstaven i dag er W og jeg tenkte at det måtte bli en vanskelig bokstav. Jeg hadde ikke lest mange på W, men jeg fant en jeg liker veldig godt og det er; Winonas visdom av Priscilla Cogan.

Den middelaldrende hvite psykologen Meggie O’Connor forlater et hektisk yrkesliv i New York til fordel for en roligere tilværelse på landet. Men freden blir brutt av en utfordrende pasient: Winona Pathfinder, en eldre lakota-sioux-medisinkvinne som har informert familien sin om at hun har bestemt seg for å dø om to måneder. En sjokkert datter tar Winona med til Meggie, i håp om at hun skal få moren på andre tanker. Men Winona viser seg å være en motvillig pasient som bestemmer seg for å endre på rollene og i stedet lære Meggie noe om livets dypere mening.

Priscilla Cogan har gitt ut to bøker om indianere, denne som har undertittel; Om tilværelsens skjulte sammenheng – en indianerkvinne beretter, og Hjertets stemme. De handler begge om filosofien, ånde-troen og livsvisdommen til indianerne. Jeg liker nok aller best Hjertets stemme fordi den er en flott kjærlighetshistorie i tillegg, men denne er også bra.

Forfatteren av disse bøkene er irsk-amerikaner og psykolog. Men i tillegg praktiserer hun flere tradisjonelle indianske seremonier. Disse seremoniene lar hun også karakterene i bøkene praktisere.

Dette er bøker som lar deg bli bedre kjent med sioux og lakota indianerne. Samtidig som denne er en rørende fortelling om en gammel kvinne som snart skal dø.