Tags

, , , , , , , , , ,

Bloggen The Broke and the Bookish har hver tirsdag en ny Topp 10 liste som på en eller annen måte har noe med bøker å gjøre. Jeg er også glad i lister og vil være med på å fylle ut mine egne Topp 10. Denne uken er overskriften; Topp 10 bøker du har på din «skal-lese» liste for høsten.

1. This book is overdue! – Marilyn Johnson. Denne har undertittel; How Librarians and Cybrarians Can Save Us All og er en humoristisk roman om hvordan det er å være bibliotekar i en verden som blir oversvømt med informasjon. Det hørtes ut som en perfekt bok for meg!

2. Anansi boys – Neil Gaiman. Denne boken har stått på skal-lese listen min en stund, men nå har jeg endelig fått kjøpt den hos the Book Depository. Jeg er en stor fan av Neil Gaiman og gleder meg til å lese enda en bok av han.

3. Fragile things – Neil Gaiman. Dette er en novellesamling som ble gitt ut i 2009, men jeg oppdaget den først da jeg skulle kjøpe boken ovenfor. I omtalen står det at denne ekstraordinære boken avdekker en av verdens mest talentfulle historiefortellere. Virkelig noe å glede seg til!

4. Glemte minner – Rannveig Marit Mindresunde. Jeg var så heldig å få denne boken av forfatteren etter å ha lest flere positive omtaler på ulike blogger. Den er den første boken jeg skal begynne på i denne listen, og det kommer snart en omtale.

5. Papirpiken – G.G. Musso. Jeg likte virkelig godt Etterpå av denne forfatteren og ser frem til å lese enda en bok av han. Jeg fikk denne i post, fra forlaget, mens jeg var på ferie. Og den «elskverdige» posten klarte å sende den i retur før jeg kom hjem. Nå satser jeg på at forlaget er så snille at de sender den til meg en gang til!

6. Stardust: book 1 – 4 – Neil Gaiman. Disse 4 bøkene er tegneserieversjonen av boken Stjernestøv. Jeg er veldig glad i tegneserier, og enda mer glad i tegneserieversjoner av bøker jeg liker veldig godt (Som Stephen King’s Det mørke tårn), så disse har jeg stor forventning til.

7. En svunnen tid – Kate Morton. Denne tok jeg med meg hjem fra jobb i dag. Jeg har lest Den glemte hagen og Tilbake til Riverton og håper denne boken er like bra som de to andre. Dette er for meg avslappningslitteratur, bøker hvor du ikke behøver å ta stilling til så mye eller tenke over viktige spørsmål. En trenger slike bøker innimellom.

8. Dagbok fra i morgen– Cecelia Ahern. Denne følgte meg også hjem fra jobb idag, jeg hadde bestilt den for en stund siden og side glemt den. Men handlingen høres spennende ut; en dagbok som forteller deg om dagen i morgen. Jeg er spent på om boken lever opp til forventningene.

9. Barnas bok – A.S. Byatt. Jeg tror at dette kan bli en krevende bok. Den starter i Victoriatiden og ender opp med Første Verdenskrig. Den tar blant annet for seg kvinners kamp for selvstendighet og stemmerett. Den er i tillegg ganske tykk, så det blir nok en «inne-når-det-regner-og-blåser-bok».

10. Skyggen – Hogne Hongset. Jeg liker veldig godt å lese krim på sengen. Jeg har lest Varsleren, som er bok 1 i trilogien Traktaten, og dette er bok 2. Det er noe avslappende med krim, selv om handlingen kan være både grusom og spennende. Akkurat passe til å lese før en skal sove!