Tags

, , ,

Ladybug på bloggen Flukten fra virkeligheten har hver søndag en utfordring kalt «En smakebit på søndag» som jeg vil være med på. I denne utfordringen skal en åpne boken en leser og finne ett par setninger en kan dele uten å røpe for mye av handlingen. Videre legger en igjen en link til bloggen sin i inLinkz på Ladybugs blogg.

Jeg leser nå Paganinikontrakten av Lars Kepler og den begynner slik;

Det er havblikk da den store lystbåten blir funnet drivende i den lyse natta på Jungfrufjärden, sør i Stockholms skjærgård. Vannet har en søvnig, blågrå farge og duver som myk tåke.
Den gamle mannen som ror ut i prammen, sin roper et par ganger selv om han ikke regner med å få noe svar. Han har observert motorbåten fra land i nesten en time, sett den drive langsomt akterover med strømmen.
Mannen dreier styrbord side av prammen inn mot badeplattformen, legger inn årene, surrer fanglina til leideren og klatrer om bord. Midt på akterdekket står en rosa dekkstol. Den gamle mannen blir stående et øyeblikk og lytte. Da han ikke hører noe, åpner han glassdøra og går inn til salongen og styrhuset. Gjennom de store vinduene faller et grått lys inn over teakinnredningen og den mørkeblå, buede sofaen. Han fortsetter nedover den bratte trappa med rekkverk i blankpolert teak, forbi det mørke pantryet og badet og videre inn i den romslige forpiggen. Et svakt lys trenger inn gjennom de smale vinduene på sidene og belyser en dobbelseng formet som en pil. Ved hodeenden sitter det en ung dame i jeansjakke lent opp mot skottet i en slapp, sammensunket stilling med skrevende bein og den ene hånden hvilende på en rosa pute. Hun ser den gamle mannen rett i øynene med et spørrende, engstelig drag over ansiktet.
Det tar litt tid før det går opp for mannen at hun er død.