Tags

, , , , , , , ,

På lørdag 9. juli kl 10.00 starter årets lesemaraton. I 24 timer skal vi nyte en av våre favoritthobbyer, nemlig lesingen. Siden det å lage lister også er en veldig morsom ting har jeg latt meg inspirere av bloggene; Migrating Coconuts, Bokelskerinnen og My first, my last, my everything og laget meg en liste over bøker jeg har lyst til å lese. Listen er absolutt foreløpig og vil nok bli endret etter hva jeg føler for å lese underveis.

Jeg har gått over alle støvleskaft når det gjelder å ta med meg hjem bøker til denne sommeren (se bilde under) så det er vanskelig å velge ut hva jeg skal lese på lørdag. Men jeg prøver meg på denne listen:

Romaner:

 • Min mosters migrene – Hanne-Vibeke Holst
 • To campingvogner og en jordbæråker – Marina Lewycka
 • Før jeg brenner ned – Gaute Heivoll
 • På høye hæler over Grønland – Siri Østli
 • Maleren fra Shanghai – Jennifer Cody Epstein

Klassikere:

 • Pickwick klubbens efterlatte papirer – Charles Dickens (2 bøker)

1001 bøker:

 • Den engelske pasient – Michael Ondaatje
 • Naiv. Super – Erlend Loe
 • Kvinnen som kledte seg naken for sin elskede – Jan Wiese
 • Vanære – J.M. Coetzee

Krim:

 • Det svarte tårnet – P.D. James
 • Den siste tempelridder – Raymond Khoury

Ungdom:

 • Safirblå – Kierstin Gier

Noveller:

 • Rømlingen – Alice Munro

I tillegg har jeg disse seriene; (i tilfelle jeg må skifte over til noe annet)

 • Sagaen om Belgarion – David Eddinge (6 bøker)
 • The first law – Joe Abercrombie (3 bøker)
 • Vargskinnet – Kerstin Ekman (4 bøker)

Jeg kommer ikke til å lese alle disse bøkene, men jeg synes det er godt å ha et bredt utvalg og mulighet til å skifte bok hvis den jeg leser er for kjedelig/dårlig.

Jeg gleder meg til lørdag morgen!