Tags

, , ,

I går leste jeg ferdig en nydelig liten bok som heter Etterpå. Skrevet av den franske forfatteren Guillaume Musso, eller G. G. Musso. Denne boken har et tema jeg ikke har vært borti før, jeg skal prøve å skrive om det uten å røpe for mye av handlingen.

Briljant, rik og stolt av seg selv. Slik var Nathan Del Amico. Sett utenfra. Men Nathan har slettet en skjebnesvanger opplevelse fra minnet sitt. En opplevelse som i voksen alder innhenter ham. Åtte år gammel druknet Nathan i en innsjø da han forsøkte å redde sin venninne Mallory. Han ble erklært død, men som ved et mirakel våknet han opp igjen. Tjue år senere er han en av New Yorks mest fremragende jurister – drevet av suksess, berømmelse og velstand. Et uventet møte får ham gradvis til å forstå hvorfor han vendte tilbake til livet, den dagen for så mange år siden. Er de som har kommet tilbake fra døden som alle andre?

Nathan møter en dag legen Goodrich og ved det møtet begynner en ny del av livet hans. Goodrich forteller at det finnes budbringere i verden, budbringere som kan se hvem som skal dø. Først vil ikke Nathan tro på ham, men etterhvert begynner han likevel å gjøre seg klar til å forlate dette livet. Men hva var det egentlig Goodrich sa?

Etterpå er en slik bok du fortaper deg i, hvor virkeligheten forsvinner og du er helt fortapt i Nathans liv og kamp. Jeg leste den på sengen, noe som førte til to alt for sene kvelder. Boken var vanskelig å legge fra seg og jeg tror jeg kommer til å lese den en gang til. Denne anbefales på det sterkeste!

Jeg leste om denne boken og fikk den anbefalt på to andre blogger. Deres omtale kan du lese her: My first, my last, my everything og Ord om annet.