Tags

, , , ,

Det er torsdag og på tide med et nytt boktema hos Anette. I dag er det favorittbok på L og jeg brukte som vanlig Bokelskere.no for å se hva jeg hadde lest på denne bokstaven. Mitt valg i dag er Lady of Hay: Kvinnen fra fortiden av Barbra Erskine.

Joanna Clifford er en stor skeptiker. Som hardtslående journalist er hun klar for å avkrefte både hypnose og tidligere-liv-regresjon i hennes neste artikkelserie. Helt til hun blir sendt inn til en enkel hypnotiske økt og finner seg uløselig bundet til en annen tid, et annet liv som Matilda de Braose. Helt til hun får vite at Matildas kjærlighetsløse ekteskap, hennes hemmelige lidenskap for den kjekke jarlen av Clare, de brutale truslene om død i hendene på kong John, er veldig reelle. Helt til hun innser at de grusomme tingene fra fortiden hennes fortsatt er i live, i endring, og truer forholdet hennes til mannen hun tror hun kjenner og elsker.

Dette er en av de romanene hvor du bare må lukke den skeptiske delen av deg og tillate deg selv å bli feid bort til det kalde, mørke slottene på tolvhundre-tallet med fagre piker, galante riddere, hemmelige elskere, og svikefulle konger.

Historien om Joanna Clifford begynner i 1970; hun er 19 år gammel og underkaster seg en psykologisk test for å avgjøre om hun har evnen til å bli hypnotisert og bli ført tilbake til et tidligere liv. Skeptisk til hele ideen og klar til å bevise at hypnose er tull, har Joanna en høyst uvanlig og nær-fatal opplevelse. Professorene utfører regresjonen har aldri sett slike utrolige resultater. Joanna går tilbake til en grusom scene i hennes tidligere liv hvor hun tigger noen om å spare livet hennes, og hun våkner med blødende sår på hendene fra skarpe og taggete steiner.

Boken veksler mellom nåtiden og tolvhundre-tallet i Wales, og de to settene med karakterer – som likevel er de samme: Joanna; og hennes ustabile kjæreste Nick, hans bror og rival, Dr. Sam Franklyn, som er en stille beundrer av Joanna  og fotografen Tim Heacham. Disse blir blandet sammen med personene i Joannas tidligere liv da hun var Matilda de Braose; hennes mann, William, hennes elsker; Richard de Clare og hennes sjalu fiende; kong Johan. Matilda de Braose var kjent i historien som Lady of Hay.

Johannas liv blir stadig mer komplisert og farlig når hun ikke klarer å slutte med å bli hypnotisert tilbake til fortiden. De ulike personene rundt henne, som elsker  henne (både i fortid og nåtid) blir tvilsomme: Hvem er det som virkelig elsker henne og ønsker å beskytte henne, og hvem er det som er hennes fiende og fast bestemt på å skade henne? Vil fortidens historie bli gjenskapt i nåtiden og dømmes Joanna til en forferdelig død igjen, eller vil livet og kjærligheten bli gitt en ny sjanse 800 år senere?

Lady of Hay vil fenge deg som elsker historier om en annen tid, rik med historiske detaljer, og full av spennende vendinger og uventede hendelser med non-stop action. Historien er definitivt en refleksjon av tiden da den ble skrevet (av 80-tallet da Dallas og Dynastiet var populære på tv) Denne historien er en oldie, men goodie!