Tags

, , ,

Jeg leste et innlegg om glede hos Dagdrømmeren og det inspirerte meg til å skrive om min egen glede.

StepstonesJeg har hatt noen uker nå hvor jeg har stresset endel. Jeg jobber og går på skole (bibliotekhøgskolen) og denne våren har jeg hatt et vikariat slik at jeg har jobbet 70%, delvis som skolebibliotekar-vikar. Våren har derfor vært veldig travel og jeg har brukt mindre tid på skolen enn jeg burde. Denne sommeren skal jeg i tillegg jobbe 40% som vikar på det lokale fengselsbiblioteket. Vikariatet som skolebibliotekar gikk ut 4.juni og et annet vikariat jeg har (på 20% går ut 31.august) Da vil jeg sitte igjen med mine 30 faste % fra 1.september.

Stresset jeg har følt i det siste har gått på følelser i forhold til skolen og behov for å kunne bruke mer tid på skolen. Det ble ledig et nytt vikariat som skolebibliotekar fra 1.august som jeg søkte på, men jeg har vært veldig ambivalent i forhold til om jeg ønsket stillingen eller ikke. Jeg liker veldig godt oppgavene en har som skolebibliotekar, og jeg liker enda bedre å jobbe med lesestimulering blant barn. (Mine faste 30% er på kombinasjonsbiblioteket på skolen. En del skolebibliotek, en del folkebibliotek). Men egentlig tenkte jeg at det ville være godt å jobbe 30% et halvt år og på den måten kunne gjøre ferdig skolen.

I dag fikk jeg vite at jeg fikk 7% av skolebibliotekarvikariatet!!! Fantastisk prosent, ikke sant? Men egentlig var det det jeg trengte. De 7% var en bekreftelse på at jeg gjør en god jobb (NB: Jeg hadde sagt fra om at jeg ikke ville ha mer enn max halve stillingen) samtidig som jeg får den tiden jeg føler jeg trenger til å lese.

Nå kan jeg puste! Det er slik det føles. Ok, sommeren vil bli travel med bl.a. ett par uker med 3 kveldsvakter, men høsten vil bli stille og rolig. Jeg gleder meg til å kunne gå på jobb med god samvittighet og vite at jeg har flere dager i uken hvor jeg kan konsentrere meg om skolen. Noen ganger kan det føles som et nederlag å ikke få en jobb en søker på, men jeg tror denne gangen var en velsignelse for meg. Jeg tror jeg kunne gjort en god jobb som skolebibliotekar, men jeg tror også at skolen vil ha glede av en ansatt som får tid til å utdanne seg og som kan bruke sine nye kunnskaper til glede for arbeidsplassen!