Tags

, ,

Løse ting i bilenJeg har på følelsen jeg er inne i en stim av avisoppslag om at ting jeg gjør er farlig. Når vi pakker bilen med flere generasjoner for å dra på kort eller lang biltur drar vi med oss leker, vannflasker, mat, kamera og mange kilo bagasje. I følge distriktsleder Jan Halkjelsvik i UP Møre og Romsdal er de løse gjenstander en undervurdert fare i trafikken!

Jeg er klar over at en må passe på tunge kofferter og bagger, men vi har stasjonsvogn med lokk over bagasjedelen, så jeg har tenkt at det var ganske sikkert. Jeg har ikke tenkt så langt at lekene til barnebarnet mitt er et problem!

I følge nrk.no:

Det er ikkje berre fart, promille og manglande bilbeltebruk som er farleg i trafikken. Utrykkingspolitiet ber bilistane vere merksame på at også lause gjenstandar i bilen kan vere livsfarleg om det blir bråstopp. – Alle har ein mobiltelefon, fotokamera, flasker eller andre lause gjenstandar liggande i bilane sine. Det ganske farleg om ein kjem ut for ei ulykke. Blir bråstopp blir alt som er laust til prosjektil, sier Halkjelsvik.

Kanskje jeg må foreta en alvorlig opprydning i baksetet? Hva lar du være løst i bilen? Og hvordan tenker du rundt dette?