Tags

, , , , ,

anettes bokbobleDet er torsdag og et nytt boktema hos Anettes bokboble. Denne gangen vil Anette gjerne høre om vår favorittforfatter på C.

I dag tenkte jeg at jeg må skrive om noen andre enn Charles Dickens, så jeg tenkte på forfattere og navn og kom på disse tre; Mike Carey, Cecelia Ahern og Eoin Colfer. Det ble ganske så umulig å velge mellom dem så jeg skriver om alle tre.

cecelia ahernCecelia Ahern er en irsk forfatter og er datter av tidligere statsminister i Irland, Bertie Ahern. Hun hadde en kort karriere som sanger, da hun prøvde seg som deltaker i den irske finalen for Eurovision Song Contest i 2000. Hun har utdannelse som journalist, men valgte i stedet å satse på en karriere som forfatter. Debutromanen hennes, PS׃ Jeg elsker deg!, kom ut i 2004 og ble en kjempesuksess i flere land. Boken er oversatt til flere språk. I mars 2008 kom filmen P.S. I Love You, som er basert på boken. Ahern har tilsammen skrevet 9 romaner og flere noveller.

 

Eoin ColferEoin Colfer er en irsk barnebokforfatter. Han er barneskolelærer, som sin far men han hadde funnet glede i skriving veldig tidlig og skrev på fritiden. I 1998 utga han sin første bok Benny og Omar som ble en bestselger i Irland, men det var først da han skrev Artemis Fowl at han ble virkelig kjent. Boka ble umiddelbart en internasjonal suksess. Den ble nominert til Withbread-prisen for årets beste barnebok, og skal nå bli film. Selv beskriver Eoin Colfer Artemis Fowl-bøkene som «Die Hard med alver». Tilsammen har Colfer skrevet 19 barnebøker. 8 av dem om tenåringen Artemis Fowl.

 

Mike Carey

Mike Carey er en britisk forfatter som skriver tegneserier, romaner og filmmanuskript. For Vertigo og DC Comics Carey skrev han tegneserie Lucifer, og nummer 175-215 av Hellblazer. Han skrev også en Sandman tegneserie og tegneserien til Neil Gaimans Neverwhere. I 2006 kom hans første roman The Devil You Know om den synske eksorsisten og detektiven Felix Castor. Tilsammen er det kommet ut 7 bøker. I den senere tid har han jobbet på filmmanuset til en X-men film som heter Age of X og på tegneserier.