Tags

, , , , ,

Det er torsdag og et nytt boktema hos Anettes bokboble. Denne gangen vil Anette gjerne høre om vår favorittforfatter på C.

I dag tenkte jeg at jeg må skrive om noen andre enn Charles Dickens, så jeg tenkte på forfattere og navn og kom på disse tre; Mike Carey, Cecelia Ahern og Eoin Colfer. Det ble ganske så umulig å velge mellom dem så jeg skriver om alle tre.

Cecelia Ahern er en irsk forfatter og er datter av tidligere statsminister i Irland, Bertie Ahern. Hun hadde en kort karriere som sanger, da hun prøvde seg som deltaker i den irske finalen for Eurovision Song Contest i 2000. Hun har utdannelse som journalist, men valgte i stedet å satse på en karriere som forfatter. Debutromanen hennes, PS׃ Jeg elsker deg!, kom ut i 2004 og ble en kjempesuksess i flere land. Boken er oversatt til flere språk. I mars 2008 kom filmen P.S. I Love You, som er basert på boken. Ahern har tilsammen skrevet 9 romaner og flere noveller.

Eoin Colfer er en irsk barnebokforfatter. Han er barneskolelærer, som sin far men han hadde funnet glede i skriving veldig tidlig og skrev på fritiden. I 1998 utga han sin første bok Benny og Omar som ble en bestselger i Irland, men det var først da han skrev Artemis Fowl at han ble virkelig kjent. Boka ble umiddelbart en internasjonal suksess. Den ble nominert til Withbread-prisen for årets beste barnebok, og skal nå bli film. Selv beskriver Eoin Colfer Artemis Fowl-bøkene som «Die Hard med alver». Tilsammen har Colfer skrevet 19 barnebøker. 8 av dem om tenåringen Artemis Fowl.

Mike Carey er en britisk forfatter som skriver tegneserier, romaner og filmmanuskript. For Vertigo og DC Comics Carey skrev han tegneserie Lucifer, og nummer 175-215 av Hellblazer. Han skrev også en Sandman tegneserie og tegneserien til Neil Gaimans Neverwhere. I 2006 kom hans første roman The Devil You Know om den synske eksorsisten og detektiven Felix Castor. Tilsammen er det kommet ut 7 bøker. I den senere tid har han jobbet på filmmanuset til en X-men film som heter Age of X og på tegneserier.