Tags

, , ,

En smakebit på søndagGod søndag og velkommen til nye smakebiter!

Denne uken har jeg brukt endel tid på å kjøpe julegaver for å prøve å bli ferdig i god tid før jul. Jeg har ikke så mye igjen, men det jeg ikke har gjort er å kjøpe gaver til barna mine. De ønsker seg penger, men jeg liker å også gi dem noen små ting slik at de får gaver under treet. Det tar som regel litt tid å finne de perfekte små tingene. Selv har jeg sett en ring som jeg virkelig ønsker meg, så jeg håper julenissen vil være snill i år. Hva ønsker du deg til jul?

Jeg leste en bok som heter Den utvalgte (Den utvalde) av Lois Lowry fordi den stod på en liste på Goodreads. Det er en liste som heter Books That Everyone Should Read At Least Once som jeg har prøvd å lese mer og mer av. Rett og slett fordi jeg har funnet så mange fine bøker der. Den utvalgte er en dystopi fra 1995 jeg ikke hadde hørt om før. Men som viste seg å være helt fantastisk. Boken handler om Jonas, en tolv år gammel gutt som lever i et tilsynelatende ideelt samfunn, et samfunn uten konflikter, fattigdom, arbeidslediget, urettferdighet eller ulikhet. Han blir valgt ut til å bli etterfølgeren til han som bærer alle minnene i samfunnet. Etterhvert lærer han at for å skape et så likeverdig samfunn har de fjernet alle fargene, alle lyder som musikk og alle følelser som kan skape ulikhet. På få sider har forfatteren skapt både bilde av et utopisk samfunn og så vist at det ikke er en utopi. Boken er nummer 1 i en serie på 4. Det er bare den første som er oversatt til norsk, så nå har jeg lånt de neste tre på engelsk, og du skal få en smakebit fra bok 2; Gathering Blue:

Gathering Blue«Mother?»
There was no reply. She hadn’t expected one. Her mother had been dead now for four days, and Kira could tell that the last of the spirit was drifting away.
«Mother.» She said it again, quietly, to whatever was leaving. She thought that she could feel its leave-taking, the way one could feel a small whisper of breeze at night.

You are invited to the Inlinkz link party!

Click here to enter