Tags

, , , ,

2022Jeg ønsker deg et riktig Godt Nytt År! Og velkommen til nye smakebiter.

Noe av det første jeg gjør i et nytt år er å sette nye lesemål. På venstre side av denne siden kan du se at jeg har satt meg mål for hvor mange bøker jeg skal lese, og hvor mange av dem som skal være tegneserier, 1001-bøker, ebøker, lydbøker og bøker fra egen hylle. I fjor klarte jeg lesemålet med glans, jeg leste faktisk hele 525 bøker. Av dem var 200 tegneserier, 62 ebøker, 13 lydbøker og 55 fra egen hylle. Så alle de målene ble nådd. Men jeg klarte bare 6 av 12 1001-bøker, så der må jeg skjerpe meg litt. Derfor har jeg også valgt en 1001-bok som første bok ut i det nye året.

Dyrenes gård av George Orwell er også gitt ut med tittelen Kaptein Napoleon på norsk. På engelsk heter den Animal farm og på svensk heter den både Djurfarmen og Djurens gård. Den er en politisk satire over maktens korrumperende kraft. Jeg har lest den som tegneserie, men ikke som roman. Så det tenkte jeg å gjøre i dag (Den er bare på 115 sider).

Dyrenes gårdSå fort lyset i soverommet var slått av, kunne det høres en tusling og rasling i alle gårdsbygningene. Det hadde gått rykter den dagen om at den hvite premierånen gamle Major hadde hatt en merkelig drøm natten før og ville fortelle dyrene om det. […] Gamle Major (det var det de kalte ham, selv om han var blitt utstilt under navnet Willingdons Pryd) var så høyt respektert på gården at alle gjerne ga avkall på en times søvn for å høre hva han hadde å si.

En smakebit på søndag

You are invited to the Inlinkz link party!

Click here to enter