Tags

, , , , , , ,

En smakebit på søndagGod søndag og velkommen til nye smakebiter!

Denne helgen har jeg blitt et år eldre og har hatt bursdagsselskap. Det er virkelig hyggelig å ha besøk av familie. Mannen min har bakt eplekake og serverte vafler, så jeg ble ganske mett etterhvert. Barnebarnet vårt er også her, så vi har lest litt fra Harry Potter og Ildbegeret. Jeg har også lest i The Space Between Wolrlds av Micaiah Johnson. En bok jeg virkelig, virkelig liker. Så jeg prøver å bare lese litt om gangen så den skal vare lenge! Men jeg har lånt den på biblioteket, så jeg må snart levere den. Jeg fikk litt penger til bursdagen, så jeg har bestilt sesong 11 og 12 av Doctor Who, men jeg skal også kjøpe litt bøker. Da er The Space Between Worlds en kandidat.

Jeg har også begynt å lese Heksejakten av Stacey Halls. Jeg leste Hittebarnet av samme forfatter for ikke så lenge siden og likte den virkelig godt. Så jeg har store forventninger til Heksejakten. Cosmopolitan sammenligner Stacey Halls  med Hilary Mantel. Noe som absolutt må være et kvalitetstegn. Jeg vet ikke om boken er oversatt til svensk, men på engelsk heter den The Familiars. Historien er fra England i 1612, en epoke hvor det var veldig farlig å være kvinne. Vi møter en ung husfrue (17) som sliter med å skaffe mannen sin en arving og en annen ung kvinne som blir anklaget for å være heks.

Smakebiten er fra begynnelsen:

HeksejaktenKvalmeanfallene kom morgen, middag og kveld, og vrengte meg som en lomme. På det meste var det førti ganger om dagen – jeg følte meg heldig hvis det var to. Blodårene i ansiktet sprakk og etterlot seg spinkle, dyprøde stilker rundt øynene, og det hvite i øyet ble rødt som på en demon. Den fæle smaken i halsen varte i timesvis, besk og skarp som et knivblad. Jeg klarte ikke holde på maten. Til kokkas store skuffelse hadde jeg liten matlyst uansett. Selv den deilige marsipanen lå i tykke, uoppskårne plater i spiskammeret, og eskene med kandissukker som ble sendt opp fra London, samlet støv.
De tre andre gangene hadde jeg ikke vært like syk. Denne gangen var det som om barnet som vokste inne i meg, forsøkte å unnslippe gjennom halsen …

You are invited to the Inlinkz link party!

Click here to enter