Tags

, , , ,

Smakebit på søndagGod søndag og velkommen til nye smakebiter.

Som dere vet har Mari og jeg vært vert for smakebitene annenhver gang. Men nå har Mari valgt å trekke seg fra denne oppgaven. Mormoren hennes døde rett for sommeren, og nå er et annet familiemedlem svært syk. Så Mari har ikke det overskuddet som kreves for å drive smakebitene. Foreløpig vil det si at du vil finne smakebitene her hos meg. Men jeg må også tenke litt på hvordan jeg vil gjøre det fremover. Jeg vil holde dere oppdatert om hvordan det blir.

I dag leser jeg biografien Min mor var besatt av danske Peter Øvig Knudsen. Forfatteren vokste opp med en psykisk syk mor og forteller om hvordan det var for ham. Men mens han skrev boken ble han selv deprimert og det forandret synet hans på moren og derfor også boken. Jeg fant denne boken i en utstilling på biblioteket og ble interessert i historien.

Smakebiten er fra begynnelsen:

Min mor var besattJeg snakker ikke om en villet og bevisst demoni, snarere en besettelse som finner grobunn der hvor jorda er gjødslet med indre raseri, offertenkning og ansvarsfraskrivelse, en slags glassklokketilstand uten noen mottakelighet for andre menneskers perspektiv. Men offerrollen må ikke forveksles med svakhet. Den viktigste erfaringen fra mitt liv med en syk mor er at offeret kan inneha en enorm styrke.

You are invited to the Inlinkz link party!

Click here to enter