Tags

, , ,

Smakebit på søndagGod søndag og velkommen til nye smakebiter!

I dag er den andre sommerdagen på rad. Her på Vestlandet er vi ikke bortskjemt med sommerdager. Mens Østlandet og Sverige har hatt veldig varme dager har vi hatt regn, vind og ofte 14-16 grader. I går satt jeg ute i solen og hørte lydbok, men i dag har jeg vært på bruktbutikker og på biblioteket. Jeg lånte to bøker på biblioteket og fant to bøker jeg lette etter og noen bluser og en bukse på bruktbutikken. Jeg elsker å bruke tid på begge disse to stedene, så det var en god lørdag.

Jeg har lest en god del i det siste, blant annet Så den store fuglen ikke tar deg som jeg hadde smakebit fra sist søndag. Den anbefales virkelig. Det er en dystopi som handler om å redde menneskeheten som rase etter mangfoldige katastrofer. Du kan lese hva jeg skriver om den HER. Nå leser jeg en annen dystopi/spenningsroman som heter En nær himmelen opplevelse og er skrevet av Tom Nevle. I denne boken har ulike land sendt atombomber mot flere byer. Men kineserne går inn som fredsmeklere og ender opp med å styre mye av verden etterpå. Handlingen er fra to boenheter i Norge hvor det skjer et mord. Jeg har ikke kommet så langt enda, men liker det jeg leser.

I smakebiten har hovedpersonen truffet en jente han vil se igjen:

En nær himmelen opplevelse Alle, eller nesten alle, har lagt ut noe om seg selv på vennskapsnettet – det FN-drevne, lovlige nettet for samkvem… Det ville vært uhøflig ikke å ha lest hvordan hun presenterer seg selv innen de møtes neste gang.

En gang i tiden var det mange sosiale nettverk, men nå har det offisielle nettet overtatt nesten all aktiviteten. Alternativene ble, som så mye annet privat initiativ, drevet vekk av en solid blanding regler, begrensninger og avgifter. Makten holder et finslepent grep om hva som har livets rett. Det gjør den lovlige skjermverdenen tryggere og mer forutsigbar, men også mindre spennende.

You are invited to the Inlinkz link party!

Click here to enter