Tags

, , , , ,

Smakebit på søndagI dag finner du smakebitene hos Flukten fra virkeligheten

God søndag! I dag er jeg midt i «arbeidet» med å legge inn alt jeg har lest i excell-ark. Jeg bruker den norske siden Bokelskere til å registrere alt jeg leser. Men så bruker jeg mer og mer Goodreads og ville flytte alle bøkene dit. I samme slengen legger jeg dem også inn i excell-ark. Jeg holder på med 90-tallet, så jeg har kommet et godt stykke på vei. Men det er litt av en jobb! Samtidig hører jeg på intervju av norske, svenske og amerikanske krimforfattere på Krimfestivalen. Der kan en gå inn og se/høre hvilket intervju en ønsker helt gratis. Alle blir lagret, så du kan se dem når du vil. Jeg sender intervjuene til TV, så kan jeg se dem samtidig.

Jeg leser flere bøker for tiden og ser at jeg må fullføre noen slik at jeg kan komme videre i lesingen. Det er ikke alltid bra med for mange bøker om gangen, selv om noen alltid er greit. Når jeg åpner for mange om gangen klarer jeg ikke fokusere skikkelig. Men i dag får du likevel smakebit fra en bok jeg skal begynne på snart:Et meningsfylt liv av Frank Martela. Den høres interessant ut.

Smakebiten er et sitat av filosofen Søren Kirkegaard i begynnelsen av boken:

Et meningsfylt livHvordan kom jeg inn i verden: Hvorfor ble jeg ikke spurt, hvorfor ikke gjort kjent med skikker og vedtekter, men stukket inn i geleddet […] Hvordan ble jeg interessert i den store entreprise som man kaller virkeligheten? Hvorfor skal jeg være interessert? Er det ikke en fri sak? Og skal jeg tvinges til å være det, hvor er dirigenten, jeg har en bemerkning å komme med? Er det ingen dirigent?Hvor skal jeg da henvende meg med min klage?