Tags

, , ,

Smakebit på søndagGod fastelavnssøndag (fettisdagen), morsdag og Valentine! Og ikke minst, velkommen til nye smakebiter!

I dag er det både fastelavnssøndag (fettisdagen), morsdag og valentinesdag samlet i en dag! Det tror jeg må være den første gangen jeg har opplevd det. Vi har barnebarnet vårt på besøk og venter sønnen min og kona hans senere i dag. Da skal vi spise kremboller og semlor. Jeg har ikke smakt semlor før, så det gleder jeg meg til. De høres fantastiske ut. Men kanskje ganske mektige?

Jeg har lest litt Agatha Christie denne helgen. Nå har jeg bare igjen to novellesamlinger og endel skuespill i prosjektet mitt med å lese alle Agatha Christies bøker. Jeg har bestilt de to novellesamlingene på biblioteket. Men skuespillene sliter jeg litt mer med å finne. I går begynte jeg også på Langsom mann av J.M. Coetzee- Det er min februarbok i Elidas 1001-bøker lesesirkel. Jeg leste tidligere Vanære av samme forfatter og likte den veldig godt. Når jeg da skulle finne en ny bok fra Afrika passet det godt med Langsom mann. (Slow man på engelsk).

Smakebiten er fra begynnelsen:

Langsom mannSlaget treffer ham fra høyre, skarpt og overraskende og smertefullt, som et elektrisk støt, og løfter ham opp fra sykkelen. Slapp av! sier han til seg selv idet han flyr gjennom luften (flyr gjennom luften med den største letthet!), og han kan faktisk kjenne lemmene spenne lydig av. Som en katt sier han til seg selv: Rull, og sprett opp igjen, klar for de neste. Det uvanlige ordet adrett melder seg også.
Men det er ikke helt slik det går. Enten det er fordi beina streiker eller fordi han et øyeblikk mister følelsen i kroppen (han hører snarere enn kjenner hodet smelle mot asfalten, fjernt, tørt, som et kølleslag), spretter han slett ikke opp igjen, men sklir tvert imot meter etter meter, sklir og sklir, til bevegelsen nesten bysser ham i søvn.

You are invited to the Inlinkz link party!

Click here to enter