Tags

, , , , , , ,

Atlas AloneAtlas Alone er fjerde bok i en science fiction serie som heter Planetfall, skrevet av engelske Emma Newman. Den første boken heter Planetfall og handler om en gruppe som har reist med romskipet Atlas til en annen planet for å finne Gud. Jorden hadde ikke ressurser til flere skip, så utenom en koloni på Mars har menneskene ikke reist flere ganger i verdensrommet. Bok to, After Atlas, handler om en politimann som prøver å løse mordet på en sekt-leder. Det har gått førti år siden historien i den første boken, og en kapsel den første gruppen la igjen skal åpnes. Bok tre, Before Mars, handler om kolonien på Mars og Anna Kubrin som nettopp har ankommet i et lite romskip. Hun har vært på reise i seks måneder, og skal slutte seg en koloni på fire personer i arbeidet med å kartlegge Mars. Men alt er ikke som det skal være på Mars.

I Atlas Alone møter vi igjen kulten hvor lederen ble drept i bok to. Også politimannen som etterforsket saken er med. Sammen med en venninne har han klart å forhandle seg til plass på et romskip som skal følge etter det første romskipet Atlas til planeten de dro til. Travis, som var samboeren med en svært rik og svært ubehagelig mann har tappet ham for ressurser og kunnskap og gitt alt til sekten. Samtidig som menneskene i denne sekten har kunnskap om mange sider av romfart. Vi møter disse karakterene fra de tidligere bøkene ombord på romskipet. Men ikke engang der er ting som de gir seg ut for. Etter at en av passasjerene blir myrdet får Carlos ansvaret for å etterforske saken. Det han finner ut snur alt på hodet og gir mening til det som skjer etter de tar av. Jeg har ikke lyst til å fortelle deg hva som skjer, jeg vil gjerne at du skal ha opplevelsen av boken selv og ikke gjennom meg.

Newman har skrevet fire bøker som handler om helt ulike ting, men som skjer i det samme universet og med noen av de samme menneskene. En klarer ikke gjette hvor hun vil ta historien fra bok til bok og det er noe av det som er så fantastisk med denne kvartetten. Bøkene henger sammen og du må lese dem i rekkefølge. Men samtidig kan du lese en av bøkene og få en helt enestående opplevelse hvor det ikke mangler noe for at du skal få med deg det du leser.

Jeg anbefaler virkelig disse bøkene. Jeg har bestilt dem alle fra The Book Depository i England, men det tar lenger tid å få dem hit nå når det ikke er fri flyt mellom landene. Jeg hørte om bøkene på Snaplioteket på Snapchat. Gruppen som står bak denne kontoen hadde også virkelig falt for disse bøkene. Så de anbefales av mange! (Hvis ikke du kjenner til Snaplioteket på Snapchat anbefales det også å følge dem. Det er en konto hvor det snakkes om bøker i alle former og variasjoner.)

Bøkene i Planetfall er :

  1. Planetfall
  2. After Atlas
  3. Before Mars
  4. Atlas Alone