Tags

, , ,

OppsummeringJeg fortsatte med trenden fra juli og leste tynne bøker i juli, og å lese ferdig mummibøkene. Leselysten har vært svært laber i sommer, så jeg trengte å gjøre noe enkelt. Med en tynn bok er du raskt ferdig og det hjelper min leselyst. Til den grad at jeg til og med har fullført noen tykke bøker denne måneden. Vi har hatt hjemmeferie og da er det mye tid til å lese. Men også hatt barnebarnet vårt her halve måneden, og da fokuserer vi på litt andre ting i tillegg til lesing.

Jeg har lest 26 bøker i juli. Men husk at det er tynne bøker, mummibøker og tegneserier det meste av det. Så det er ikke så mange sider som det kanskje kan høres ut. Målet mitt er 200 bøker i år. Da må jeg lese 16.6 bøker i måneden. Jeg nådde derfor målene mine i juni. Men målet er mer å lese litt hver dag, enn det er å lese et visst antall bøker. Det klarte jeg ikke helt og jeg tenker mer på hvordan jeg kan oppnå målet om en lesestund hver dag, enn hvor mange bøker det blir. Under skulle det ha vært linker til det jeg har skrevet om og der er det ikke en eneste en. (Jeg har skrevet om en del bøker på Instagram). Jeg har også tenkt å skrive om tre av romanene når jeg får lest ferdig oppfølgeren deres. (Allmenn teori om glemsel, Beviset og Tvillingenes dagbok). Men i juni og juli fokuserte jeg mest på å få tilbake leselysten. Så får det å skrive mer bli et mål for høsten.

Jeg har lest:

Romaner:

 • Presens maskin – Gunnhild Øyehaug
 • Allmenn teori om glemsel – José Eduardo Agualusa
  (Skrevet om på Instagram)
 • Beviset – Agota Kristof
 • Tvillingenes dagbok – Agota Kristof

Tove Jansson:

 • Småtrollene og den store oversvømmelsen #1
 • Skurken i Mummihuset (billedbok)
 • Den farlige reisen (billedbok)
 • Det usynlige barnet og andre fortellinger #7
 • Trollmannens hatt #3

Krim og thriller:

 • Alle fugler små – Hanne Gellein
 • Gå med meg – Sonja Holterman (Skrevet om på Instagram)
 • Dronningen – Tove Taalesen (Skrevet om på Instagram)
 • Hevnen tilhører meg – Asle Skredderberget
 • Slagside – Jørn Lier Horst og Thomas Enger

Tegneserier:

 • Snow, glass, apples – Neil Gaiman
 • Peer Gynt – David Zane Mairowitz
 • Smuss – Lene Ask
 • Gøye tegneserier – Karine Haaland
 • Glass Town – Isabel Greenberg
 • Batman: Eternal Volume 1- Scott Snyder
 • Batman: Eternal Volume 2 – Scott Snyder

Dikt:

 • Liljevilje – Helge Torvund
 • Alt brenner – Helge Torvund

Noveller:

 • Sommerperler 2013 – antologi
 • Lyra’s Oxford – Phillip Pullman

Fagbok/biografi:

 • Sanka ull/Woolgathering – Patti Smith

De beste bøkene var Allmenn teori om glemsel av José Eduardo Agualusa, og Beviset og Tvillingenes dagbok av Agota Kristof. Jeg har lånt oppfølger til den første på biblioteket og gleder meg til å lese den. Den siste av trilogien til Kristof står jeg i kø for å låne). Kriminalromanene Dronningen av Tove Taalesen og Slagside av Horst og Enger var også virkelig gode og anbefales.

Statistikken blir som følger:

 • 4 romaner, 5 bøker av Tove Jansson, 1 biografisk bok, 5 kriminalromaner,
  7 tegneserier, 2 novellesamlinger og 2 diktsamlinger.
 • 5109 sider.
 • 10 menn og 16 kvinner.
 • alle bøkene var papirbøker
 • 0 1001-bøker.
 • 12 norske bøker (en av dem på nynorsk), 6 fra engelskspråklige land, 5 finske, 1 portugisisk,
  og 2 ungarske som er skrevet på fransk.
 • 4 lest på engelsk, resten på norsk.
 • 7 seksere, 12 femmere, 6 firere og en 1er.
 • 0 jeg har skrevet om (0/26) på bloggen, men 3 jeg har skrevet om på Instagram.
 • 21 lånte jeg fra biblioteket og 5 var leseeksemplar.