Tags

, , ,

OppsummeringJeg er ett par dager forsinket, men nå kommer oppsummeringen for juni. Jeg har lest mindre og mindre hver måned dette året. Men i juni har jeg klart å snu trenden litt. Jeg tok fatt på noen tynne bøker som jeg hadde på tbr-listen og det var det jeg hadde behov for. Det er som regel enten det å velge seg noen tynne bøker, eller det å lese favoritter om igjen som gir meg tilbake leselysten. Jeg hadde noen av Mummitroll-bøkene til Tove Jansson i bokhylla mi. Men jeg hadde ikke lest dem. Så de passet perfekt akkurat nå. Jeg har ikke hele serien, men har bestilt resten på biblioteket. Jeg tenker det blir fint å ha lest dem alle sammen. De tidligere bøkene hennes er barnebøker, men spesielt de to siste passer kanskje enda bedre for voksne. Tilsammen betyr det at jeg gikk fra 9 bøker i mai til 27 bøker i juni. Men husk på at jeg har lest dikt, tynne romaner og tegneserier i tillegg til «vanlige» bøker. Så det er ikke så imponerende som det kan se ut ved første blikk.

Tilsammen ble det altså 27 bøker på meg. Målet mitt er 200 bøker i år. Da må jeg lese 16.6 bøker i måneden. Jeg nådde derfor målene mine i juni. Men målet er mer å lese litt hver dag, enn det er å lese et visst antall bøker. Det klarte jeg ikke helt og jeg tenker mer på hvordan jeg kan oppnå målet om en lesestund hver dag, enn hvor mange bøker det blir. Under er det linker til det jeg har skrevet om og det ikke noe imponerende i det hele tatt. (jeg fikk også skrevet om tre krimbøker jeg leste tidligere). Men i juni fokuserte jeg mest på å få tilbake leselysten. Så får det å skrive mer bli et mål for juli. Eller kanskje august. I juli er det ferie, blant annet sammen med barnebarnet vårt og da blir det lite fokus på bloggen.

Jeg har lest:

Romaner:

Tove Jansson:

 • Kometen kommer #2
 • Farlig midtsommer #5
 • Trollvinter #6
 • Pappaen og havet #8
 • Sent i november #9

Fantasy/Sci-fi:

 • En ballade om sangfugler og slanger – Suzanne Collins

Krim og thriller:

Tegneserier:

 • Miracleman #1: A Dream of Flying – Alan Moore
 • Miracleman #3: Olympus- Alan Moore
 • A Distant Soil #1: The Gathering- Colleen Duran
 • A Distant Soil #2: The Ascendant- Colleen Doran
 • The Nightmare Factory #1 – Thomas Ligotti
 • Orbiter – Warren Ellis

Dikt/skuespill:

 • Sjelemesse – Gerdur Kristny
 • Klagene – Morten Claussen
 • Dikt i utvalg – Robert Frost
 • Femti flotte år med Frode Kommedal – Tore Renberg

Noveller:

 • Beethoven var en sekstendedel svart – Nadine Gordimer

Fagbok/biografi:

 • Å skrive – Marguerite Duras
 • Fearless and fantastic – Sam Maggs
 • Men du ser ikke syk ut – Ragnhild Holmås (skrevet om på Instagram)

Den beste boken var Men du ser ikke syk ut. Forfatteren har ME og skriver om alle utfordringene som kommer med den diagnosen. Først og fremst at en ikke kan se på noen at de har sterk fatigue. Jeg har selv ME og kjente meg igjen i boken. Jeg ga den videre til mannen min. Han, som meg, sier at han kunne det som står i den fra før. Men at det er en viktig bok å få ut til alle de som ikke vet hvordan det er å leve med et handikapp. Den beste romanen jeg leste var Nøkkerosene. Jeg-personen er akkurat utskrevet fra sykehuset og må flytte hjem til moren sin. Hun forteller hva hun tenker og hvilke spørsmål hun stiller seg selv i denne nye tilværelsen sin. Den anbefales.

Statistikken blir som følger:

 • 4 romaner, 5 bøker av Tove Jansson, 1 dystopi, 3 kriminalromaner,
  6 tegneserier, 1 novellesamling, 3 fagbøker, 3 diktsamlinger og
  1 skuespill.
 • 6152 sider.
 • 9 menn og 18 kvinner.
 • alle bøkene var papirbøker
 • 0 1001-bøker.
 • 6 norske bøker, 11 fra engelskspråklige land, 5 finske, 3 danske,
  1 islandsk bok, og 1 fransk.
 • 7 lest på engelsk, resten på norsk.
 • 7 seksere, 13 femmere og 7 firere.
 • 5 jeg har skrevet om (5/27).
 • 4 har jeg kjøpt som papirbøker, 16 lånte jeg fra biblioteket og
  7 var leseeksemplar.

Det var nydelig da biblioteket åpnet i mai og jeg kunne begynne å låne papirbøker derfra, så det viser igjen på statistikken. Jeg har 5 til jeg ikke har lest, som skal bli en del av denne lesemåneden. Den ene er Robinson Crusoe. Jeg fant et gammelt eksemplar i mine egne hyller, men valgte å låne en ganske ny utgave fra biblioteket. Så det blir min 1001-bok i Elidas lesesirkel for mai. Kategorien er bok utgitt mellom 1700 og 1800. I juni skal vi lese en forfatter fra Europa. Jeg har bestilt Uvitenheten av Milan Kundera på biblioteket. Og i juli skal vi lese en bok på over 500 sider. Da fant jeg Den blinde morderen av Margaret Atwood i mine egne hyller. Hun er en forfatter jeg gjerne vil lese mer av, så da passet det fint at hun passet inn i en kategori. Jeg regner med jeg skal lese resten av Tove Janssons serie nå straks, jeg har fått melding fra biblioteket at de kan hentes. Så tenker vi å dra på ferie og da vil jeg ta med Dronningen av Tove Taalesen og Enkebyen 2 av Thomas Enger.