Tags

, , ,

Smakebit på søndagGod søndag! I dag finner du smakebitene hos Flukten fra virkeligheten.

Denne helgen har vi feiret mannen min sin bursdag. Det er hyggelig med familiebesøk. Spesielt siden det er lenge siden vi nå hadde andre hjemme hos oss. Sønnen min har hatt korona, men ellers har vi holdt oss friske hele gjengen. Takk og lov. Vi holder også på å planlegge ferie. Vi skal dra på tur med barnebarnet vårt og tenker å besøke Hardanger. Det er et flott område av Norge hvor det er flere fjorder og steder jeg ikke har sett, så det tror jeg blir bra.

Jeg leser lite for tiden, så jeg holder fremdeles på med En ballade om sangfugler og slanger. Jeg er helt i slutten, men venter på å lære om hvorfor president Snow ble som han ble. Jeg regner med det må være en utløsende hendelse i slutten av historien. Etterpå har jeg tenkt å begynne på dystopien Enkebyen 2; De drepte av Thomas Enger. Jeg likte virkelig godt den første boken i serien; De bortførte. Så jeg gleder meg til å ta fatt på bok to.

Smakebiten er slik boken starter:

Enkebyen 2Jenta som brant, var på vei ut av et vindu i skolebygningen. Svart røyk veltet ut bak henne, blandet seg med fillene av snø og aske som virvlet omkring på utsiden. Ilden hadde tatt tak i et skjerf hun febrilsk forsøkte å vrenge av seg, og hun hylte og kavet i et forsøk på å få fotfeste i karmen. Så kastet hun seg ut.
Fallet fra andre etasje fikk henne til å se ut som en fallende fakkel. Nede på den harde grusen ramlet hun over på siden. Mens hun skrek og forsøkte å kvele flammene med hendene. Gradvis ble skrikene svakere. Så sluttet hun å røre på seg.